DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ezért nem döntött még a McLaren 2017-ről

Még mindig nem dőlt el, hogy ki alkotja majd a wokingi F1-es istálló pilótapárosát a 2017-es szezonban - Eric Boullier elárulta, hogy egyelőre miért nem született döntés az ügyben.

A McLaren továbbra sem jelentette be, hogy ki fogja vezetni az istálló autóit 2017-ben, bár Fernando Alonso szerződés alatt áll, egyelőre kérdés, hogy Jenson Button, Stoffel Vandoorne vagy valaki más lesz-e a csapatársa. Persze hogy miért nem született még döntés, az pofonegyszerű.

meki



"A pilótákkal való tárgyalások mindig érzelemdúsak belül, a szponzorokkal és a szurkolókkal is. A nyári szünet előtt hat futamunk volt nyolc hét alatt, szóval miért fájt volna a fejünk a szerződések miatt mindeközben? Úgyhogy úgy döntöttünk, hogy elmegyünk nyaralni, feltöltődünk, pihenünk, aztán amikor visszatérünk, megbeszéljük, amit akarunk" - magyarázta a helyzetet Eric Boullier.

Jenson Button és Fernando Alonso is beszélt már arról, hogy akár távozhat is a Formula-1-ből, de a kétszeres világbajnok jó eséllyel marad még legalább egy évet - a brit pilótát viszont már sokan a McLarenen kívül látják. A fiatal Stoffel Vandoorne-nak muszáj lesz lehetőséget adni jövőre, a tavalyi GP2-es bajnok impozáns bemutatkozást hajtott végre Alonso helyén és ő is kijelentette már, hogy nem fog tovább várni.

Button szerint szeptemberben döntés születhet az ügyben - először is, hogy marad-e a McLarennél, másodszor, hogy akar-e még a királykategóriában versenyezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: