DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ennyivel tartozott Haryanto a Manornak

Az F1 első indonéz versenyzője, Rio Haryanto nem gyűjtötte össze a teljes szezonhoz szükséges szponzori keretet, ezért cserélték le Esteban Oconra. Megszólalt a kirúgott pilóta.

A 2016-os szezon kezdete előtt a korábban GP2-ben szereplő Rio Haryanto és támogatója, az indonéz sportminisztérium 15 millió eurós szponzori összeget ajánlott a Manornak – így kaphatta meg ő a csapat ülését a többi esélyes ellenében. A teljes pénz azonban nem gyűlt össze, így 12 futam után kénytelen búcsút inteni versenyzői ülésének.

„A csapat segített engem azzal, hogy megengedte, részt vegyek a Német Nagydíjon. A rendelkezésre álló pénzzel ugyanis csak a Magyar Nagydíjig versenyezhettem volna” – mondta az indonéz Tempo lapnak Haryanto. Arra, hogy bármi rosszat mondjon a Manorról, már csak azért sem kell számítani, mert az istálló a tartalékpilóta pozícióját ajánlotta fel neki vigaszként, amelyet Haryanto elfogadott.



„A szerződés kimondta, hogy 15 millió eurót kell fizetni összesen. Nekünk 8 milliót sikerült összegyűjtenünk, 7 millióval kevesebbet. Köszönet az indonéz embereknek az elsöprő támogatásukért. Sajnos ennek a szezonnak véget kell érnie a Német Nagydíjjal, mivel az anyagiak nem feleltek meg a szerződésben foglalt kötelezettségeknek” – mondta Haryanto, akinek annak ellenére sem sikerült összegyűjtenie a teljes összeget, hogy látszólag egy 240 milliós, teljes ország mögötte állt. „Remélem, hogy hamarosan versenyzőként térhetek vissza a pályára” – tette hozzá.

Haryanto távozása után a Belga Nagydíjon egy sokak által várt bemutatkozásra kerül sor: a Mercedes és Renault által támogatott F3-as és GP3-as bajnok, Esteban Ocon kapja meg nagy lehetőségét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: