DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nem csak Hamilton és a Red Bull nyert

Nem csak a dobogósok nyertek, mint ahogy nem csak Nico Rosberg veszített a hockenheimi F1-es futamon - a Német Nagydíj legfőbb győztesei és legfőbb vesztesei következnek.

Minden futamon vannak győztesek és vesztesek, a képlet pedig természetesen most sem annyi, hogy Lewis Hamilton az egyik, mindenki más a másik oldalon - a Német Nagydíj győztesei és vesztesei következnek.

A pozitív oldalon természetesen Hamiltonnal kell kezdenünk, a háromszoros világbajnok az elrontott időmérő után rendkívül domináns versenyt produkált és tükörsima győzelmet aratott - hatalmas pofont adott csapattársának és 19 pontos előnnyel mehetett el nyári szünetre. Rajta kívül a Red Bullt is meg kell itt említenünk, hiszen Christian Hornerék lehet, hogy itt verték be az utolsó szöget a Ferrari idei koporsójába - dupla dobogó, parádés tempó és már a tabellán is megelőzték a Scuderiát.

Nem szabad megfeledkeznünk Nico Hülkenbergről, akit a riválisai is hatalmas tehetségnek tartanak, de eddig nem igazán jött ki neki a lépés idén - sokkal inkáb Sergio Perezről szóltak a Force Indiával kapcsolatos örömhírek. Hulk most nagyon összekapta magát, egész hétvégén gyorsabb volt Pereznél, hetedik lett az időmérőn, a versenyen pedig nagy csatát nyert Valtteri Bottasszal szemben, ami a két istálló külön csatája miatt rendkívül fontos volt.

HulkHami



A negatív oldalon is elég egyértelmű a helyzet, hiszen Nico Rosberg szörnyű versenyt futott, jó párat hibázott ő és csapata is, végül nem hogy nem nyert pole-pozícióból, de még a dobogóra sem fért fel, így komoly hátrányba került Hamiltonnal szemben. Rajta kívül a Ferrari említése is könnyű választás, bár az utóbbi futamok után talán már nem is igazán meglepő, hogy nem volt közük a dobogóhoz - légüres térben autóztak az ötödik-hatodik helyen.

Rendkívül rossz hétvégét zárt a Toro Rosso, lassan beéri őket a McLaren, ezúttal pedig Carlos Sainz sem tudott beleszólni a pontszerzők csatájába - Danyiil Kvjat kálváriája új felvonással jelentkezett, de most csapattársa sem tudta szépíteni az összképet. Megemlíthetjük még Jolyon Palmert, aki könnyen lehet, hogy az üléséért hajt és bár az időmérőn remekül ment (megverte Magnussent), a versenyen ezúttal sem sikerült neki semmi, így igazán nem tudott bizonyítani.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: