Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. február 25. vasárnap
F1

Verstappen odamondott Rosbergnek

A Red Bull fiatal F1-es pilótája szerint ütköztek volna, ha nem vesz vissza a hajtűkanyarban – a sajtótájékoztatón egy csípős félmondattal be is szólt Rosbergnek.

Nico Rosberg és Max Verstappen egy kör különbséggel teljesítették második kiállásukat a Német Nagydíjon, és bár a később kiálló Red Bullos ellenfele elé ért vissza, a melegebb gumikon érkező Rosberg azonnal támadásba lendült. A 6-os kanyarban bevetődött ellenfele mellé, akit kiszorított a pályáról, így tudta csak megelőzni. A pole-pozícióból induló Mercedes-versenyző öt másodperces büntetést kapott kihágásáért. Emiatt végül a versenyt Verstappen mögött fejezte be, harmadik-negyedik helyen zártak.

„Túl messzire lehetett, ezért fékezett későn. Egy ponton úgy éreztem, hogy nekem fog jönni, ezért helyet hagytam neki. Ő azonban nem fordult be, egyenesen ki kellett mennem, máskülönben összementünk volna. Ez nem túl kellemes… Lewis tudja” – mondta Rosberg távollétében Verstappen a dobogósok sajtótájékoztatóján. A Mercedes-pilóták közti ausztriai incidensre célzott, ahol Rosberg hasonló módon nem hagyott helyet Hamiltonnak. Ott a két érintett össze is ütközött.

„Ez történt, ő pedig megkapta az öt másodperces büntetését. Megpróbáltam öt másodpercen belül maradni, hogy visszaelőzzem a kiállásnál” – magyarázta további taktikáját Verstappen. Mivel a büntetést letöltő Rosberg öt másodpercnél is tovább állt a bokszban, mielőtt megkezdték volna kerékcseréjét, ez könnyedén sikerült neki.

Rosberg nem értett egyet a büntetéssel, a rádióban arra hivatkozott, hogy nem tudta jobban elfordítani a kormányt fékezés közben, Verstappen pedig mozgott előtte a kanyarba menet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?