DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Button szerint nehéz lesz a pontszerzés

Jenson Button, a McLaren F1-es pilótája a Német Nagydíj időmérője után úgy gondolja, hogy sem neki, sem pedig Alonsónak nem lesz egyszerű dolga, ha pontokat akarnak szerezni a vasárnapi futamon.

A brit versenyző a tizenkettedik pozícióból vághat neki holnap a németországi fordulónak. A McLaren másik pilótája, Fernando Alonso sincs jobb helyzetben, mivel ő két hellyel hátrébbról indulhat a futamon. A wokingiak 2009-es világbajnoka is a pontszerzést tűzte ki célul a versenyre, de ez nem egy egyszerű cél a számára.

Button a hétvége nehézségeinek ecsetelésével kezdte nyilatkozatát: „Elég kemény volt ez az időmérő. Tegnap is volt néhány problémám, és nyilván ki is kellett ugranom az autóból a szemem miatt. Ma délelőtt ismét voltak gondjaink, és csupán két kört tettem meg a lágyakon, tehát egy kissé az ismeretlenbe is mentünk az időmérőn.”

 Button_07.30.



A brit pilóta szerint jobban teljesíthetett volna, ha egy kicsivel több tapasztalata van a pályán az idei McLarennel: „A tizenkettedik pozíció rendben van, de még mindig nem jó az autó egyensúlya. Kevesebb időt lehettem a versenygépemben, ami bonyolulttá teszi a dolgom egy olyan helyen, mint ez. Kemény pálya a hockenheimi, ha az ember nem teszi meg az elégséges távot az autójával.”

A McLaren pilótája így zárta gondolatait: „Nem olyan rossz a helyezésem, de ha megnézzük, minden adott volt, mégsem tudtuk legyőzni a Williamseket. Az első tízbe kerülés rendkívül nehéz lesz, meglátjuk, mit tudunk nyújtani a holnapi versenyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: