DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vandoorne kommentálta a Manor-pletykákat

Miután Rio Haryanto helye kérdésessé vált a dinningtoniaknál, a McLaren F1-es tartalékja is felmerült, mint lehetséges beugró - most a belga is megszólalt a híresztelésekkel kapcsolatban.

Néhány nappal ezelőtt olyan hírek láttak napvilágot, hogy Rio Haryanto F1-es szezonja hamarosan a végéhez ér, és a nyári szünet után talán már más foglalja el a helyét a Manornál. A szakma persze egyből elkezdte keresni azokat, akik potenciálisan a helyére ülhetnek. Noha Stoffel Vandoorne a McLaren-Honda védence, elsősorban a GP2 címvédőjét kezdték rebesgetni, mint Haryanto helyettesét, aki a Német Nagydíj helyszínén most maga is megszólalt a híresztelésekkel kapcsolatban.



„Ez csak pletyka” - idézte a GPUpdate.net a belgát a hírrel kapcsolatban. „Tudom, hogy elég sok minden megjelent erről a sajtóban. Nagyszerű látni, hogy más csapatoktól is érdeklődnek irántam, ami szerintem a szezon ezen szakaszában normális, de semmi többet nem tudok mondani erről. Ami engem illet, én nem beszéltem senkivel erről, és ha lenne is érdeklődés ez ügyben először a McLarent keresnék meg. Aztán biztos vagyok benne, hogy szó esne róla a későbbiekben, de ez idáig semmi sem történt még ezen a téren.”

Ez azonban nem jelenti azt, hogy később, vagy akár a 2017-es szezonban Stoffel Vandoorne nem fog élni a lehetőséggel, ha szabad ülés kínálkozik a Manornál. „Ezt nehéz megmondani, mert lennének pozitívumai, de ugyanakkor negatívumai is. Versenyző vagyok, aki mindig versenyautóban akar ülni, és nagyon szeretem, ha a kormány mögött lehetek. Mindenesetre nagyszerű lehetőség lenne a felkészülésre, már ami a következő szezont illeti. Talán nem a legversenyképesebb autóról van szó, de meg lehet tanulni, hogy hogyan szokj hozzá egy olyan környezethez, mint a Forma-1, különösen pályák tekintetében - a szezon végén következő pályák ugyanis olyanok, ahol sosem versenyeztem korábban a GP2-ben” - tette hozzá a Bahreinben Fernando Alonso helyetteseként már egy pontot gyűjtő pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: