DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Megvan, ki tesztelheti először a szélesebb Pirelliket

Megvan a jövő heti olaszországi Pirelli-teszt menetrendje: eldőlt, hogy melyik pilóta próbálhatja ki először a 2017-es F1-es szezonban debütáló szélesebb abroncsokat.

A Pirelli jövő hétfőn, elsőként Firanóban viszi pályára a 2017-es évben bevezetendő új abroncsokat, amelyeket Sebastian Vettel próbálhat ki először. A német pilóta szerepet vállalt abban, hogy részt vesz az új gumik fejlesztésében és tesztelésében - az olasz gyártó hétfőn egy 2015-ös, módosított Ferrarira szereli majd fel a szélesebb kerekeket. 

Pirelli



A második tesztnapon, kedden Esteban Gutierrez viszi majd pályára az újítást, így a Haas versenyzőjének is lehetősége lesz majd, hogy véleményével és tapasztalatával segítse a Pirellit. Vettel és Gutierrez az esőgumikat fogja tesztelni Fioranóban, szerdán és csütörtökön viszont már a Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo fog pályára gurulni a slickekkel. 

Vettel tapasztalatai minden bizonnyal kulcsfontosságúak lesznek a Pirelli számára az esőgumikkal kapcsolatban, a jelenlegi mezőnyből ugyanis a német pilóta az, aki a jelenlegi, vizes pályára alkalmas gumikat illetően a legkritikusabb. A négyszeres világbajnok például a hungaroringi időmérőt követően is elégedetlenkedett: "El kell mondanunk, hogy az extrém esőgumik jelenleg nem jók, és kritizálták is őket a múltban. Ez nem változott, szóval a kritikák sem..." 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: