DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: A csatákért vagyunk az F1-ben

Max Verstappen és Kimi Raikkönen nagy harcot vívott az ötödik pozícióért az F1-es Magyar Nagydíjon. Ezúttal a fiatalabbik fél mondta el a véleményét a vasárnapi küzdelmükről.

Sokan megszólaltak már ferraris finn és az ifjabbik Verstappen hungaroringi csatáját illetően. Egyesek bírálták a Red Bull pilótáját az irányváltoztató védekezése miatt, ő viszont a saját szemszögéből mondta el a történéseket a motorsport.com szakoldalnak.

Verstappen így elevenítette fel a Raikkönennel történő ütközést: „Először is örülök, hogy nem kaptam defektet, mert elég nagy vágást kaptam a gumimra. Nem vizsgálták az esetet a versenybírák sem, tehát azt gondolom, semmi rosszat nem tettem.”

A holland szerint fontos volt a csapata szempontjából is a védekezés: „A bajnokságban harcolunk a Ferrarival, tehát nem mondhattam Kiminek, hogy 'jó, kinyitom az ajtót, mehetsz nyugodtan.' Ő sem tette meg ezt nekem az első bokszkiállásnál.”

 Dppi_verstappen_07.28.



A Red Bull versenyzője elmondta, mi a legfontosabb számára az F1-ben: „A küzdelemért vagyunk ott, nem pedig egy vasárnapi kocsikázás miatt. Én így állok hozzá a versenyhez, mert úgy érzem, hogy a csatákért és a pontokért versenyzünk. Talán még Senna és Prost is élvezte volna a harcunkat.”

Verstappen igyekezett tisztázni helyzetét: „Nem volt első szárny, vagy bármi más az autóm mellett... Nem hiszem, hogy ennyire drámai lett volna a helyzet.”

Minden idők legfiatalabb futamgyőztese szerint a Hungaroring karakterisztikájának is betudható a sikeres védekezés: „Mindenki tudja, hogy nagyon nehéz ezen a pályán előzni. Az első bokszkiállásom után új gumikon voltam Kimi mögött, és nem tudtam megelőzni őt. Nem kezdtem bele őrült manőverekbe, nem mentem túlzott optimizmussal a féktávokon hogy elé kerüljek, mert itt erre alig van lehetőség.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: