DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Átszervezés a Ferrarinál - külső segítséggel?

James Allison távozása beindíthatja a lavinát a Scuderia F1-es csapatánál, új ember lesz a motorrészleg vezetője, az aerodinamika terén viszont lehet, hogy külső segítséget vesznek igénybe az olaszok.

Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy James Allison elhagyja a Ferrarit és a továbbiakban Mattio Binotto az istálló technikai igazgatója. Binotto eddig a motorrészlegért volt felelős, így az ő helyére is új embert kell keresni, ráadásul a csapat egyébként is meglévő gondjait sem ártana megoldani - ezért kisebb átszervezéseket hajt végre Sergio Marchionne elnök.

Scuderia



Az olasz Motorsport információ szerint Binotto helyét a német Wolf Zimmermann (a hibrid rendszerek szakértője) veheti át, míg a projekt vezetője maradhat Lorenzo Sassi - ennek fő oka az, hogy az erőforrás terén jól áll a Ferrari. Még három zsetont használhatnak fel erre az évre, ami a portál szerint Spában eredményezhet előrelépést, ezzel pedig a tervek szerint egy szintre kerülnének a Mercedesszel. Binotto éppen ezért távozhatott "szabadon", hiszen a motorral kapcsolatban kevesebb a tennivaló a Scuderiánál.

Nincs ez így azonban az aerodinamika ügyében, ahol egyértelmű hátrányban vannak az olaszok a Mercedeshez és a Red Bullhoz képest is. A Motorsport úgy tudja, hogy ezen a részlegen külső segítséget vehet igénybe a Ferrari, hogy megoldja a helyzetet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: