DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„2008? Mintha egy örökkévalóság telt volna el azóta!"

Mindkét Mercedes-pilóta egy alkalommal tudott győzni Hockenheimben, de amíg Nico Rosberg a legutóbbi F1-es futamot nyerte meg hazájában, a brit pilóta már nyolc éve aratta diadalát.

Bár a McLaren taktikája majdnem csőbe húzta, remek tempójának köszönhetően Lewis Hamilton úgy nyerte meg a 2008-as Német Nagydíjat, hogy Felipe Massát és Nelson Piquet-is le kellett vadásznia. Ez a brit pilóta egyetlen sikere Hockenheimben, az idei Német Nagydíj felvezetőjében pedig Hamilton elmesélte, hogy sok szép emlék fűzi a pályához, egyúttal visszapillantott a magyarországi hétvégére, ahol remekbe szabott diadalt aratott, karrierje során ötödször a Hungaroringen, ezzel pedig átvette a vezetést a pilóták pontversenyében.

„Nagyszerű érzés volt nyerni Magyarországon egy olyan hétvége után, mely nem alakult simán. Ha az élen vagyok, amikor a dolgok nem alakulnak a legjobban, az csakis jó lehet” - mondta a háromszoros világbajnok. „Most Németország következik, a csapat másik hazai versenye Silverstone után, nagyszerű érzés lesz visszatérni oda. Az utolsó győzelmemet 2008-ban szereztem itt, és olyan, mintha egy örökkévalóság telt volna el azóta, de nagyszerű emlékeim vannak az országról és a pályáról is.”



„Karrierem során rengetegszer versenyeztem itt az alsóbb kategóriákban, na és persze már akkoriban is a Mercedes-Benz-családhoz tartoztam. Nagyszerű lenne ismét nyerni ott, az összes Mercedes-dolgozóért és a csapatért a nyári szünet előtt. Az utóbbi néhány verseny remekül sikerült számomra, nagyon örülnék neki, ha sikerülne folytatnom ezt a remek sorozatot” - tette hozzá Hamilton.

Nico Rosberg győzelme nincs olyan távol, ő nyerte ugyanis az utolsó Német Nagydíjat, 2014-ben. „Csalódást keltő volt, hogy elveszítettem a győzelmet Magyarországon, de egész hétvégén elégedett voltam a tempómmal, így magabiztosan várom a továbbiakat” - mondta a német pilóta. „Nagyon jó, hogy már ilyen hamar ismét autóba ülhetünk, különösen azért, mert ez lesz a második hazai versenyem. Néhány héttel ezelőtt fantasztikus élményben volt részem ugyanitt, amikor vezethettem Mika Hakkinen vb-győztes autóját.”

„Ez komoly löketet ad nekem a verseny előtt, ráadásul rengeteg emlék jut eszembe a pályáról, amikor belépek a kapuin. A gyerekkoromtól kezdve, amikor az apám a DTM-ben versenyzett, egészen 2014-ig, amikor megnyertem a versenyt. Remélem, hogy ezt idén is meg tudom ismételni a rajongókért, és az egész Mercedes-csapatért. A futam után jól megérdemelt pihenés következik a csapat számára, ezért nagyon odateszem magam, hiszen megérdemelnek egy jó eredményt, mielőtt feltöltik lemerült akkumulátoraikat” - tette hozzá a német pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: