DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hockenheimre is esővel riogatnak

Úgy tűnik, hogy Spielberg, Silverstone és a Hungaroring után zsinórban a negyedik F1-es versenyhétvégét sem ússza meg a mezőny eső nélkül - az időjósok a három nap közül kettőre is csapadékot valószínűsítenek.

Dppi_00116011_381



Nincs megállás a Formula-1 számára: a csapatok már messze járnak a Hungaroringtől, hiszen Németországba tartanak, ahol már ezen a hétvégén újabb nagydíjat rendeznek a nyári szünet előtt. A versenyhétvégék időjárását nyomon követő cég, az Ubimet szerint pedig ezúttal is szükség lesz az esőkabátokra.

Péntekre napos és felhős égbolt váltakozását jósolják, délután előreláthatólag némi esővel, ami belezavarhat a második szabadedzésbe is. Szombat az egyetlen nap, amikor száraz időre készülhet a mezőny, hiszen a pályát elérő jelentős felhőréteg ellenére is igen alacsony esélyt adnak a csapadékra a szakértők. Nem úgy vasárnap, amit időjárás szempontjából a leghektikusabb napnak jósolnak jelenleg, változékony körülményekkel és az eső nagy valószínűségével.

Mindeközben a maximális hőmérsékletet 25-27°C közé teszik mindhárom napra, ami azt jelenti, hogy Magyarországgal együtt a rekkenő hőségnek is búcsút inthetnek a csapatok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: