DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso újra nyilatkozott a jövőjéről

A spanyol pilóta korábban a 2017-es technikai szabályok beválásától tette függővé maradását az F1-ben - a McLaren-Honda egyre javul, de vajon hogyan fog dönteni Alonso?

Jo Ramirez, a McLaren korábbi munkatársa nemrég úgy nyilatkozott, hogy a wokingiak még idén dobogóra fognak állni, ami kevésbé merészebb kijelentés azoknál, melyek a tavalyi évben hangoztak el szintén a pódiummal kapcsolatban. Akkor a McLaren pilótáinak vért kellett izzadnia a top 10-be kerülésért, és Fernando Alonso ötödik helyét úgy ünnepelték a csapatnál, mintha győztek volna. Az egyértelmű fejlődést aláhúzza, hogy a spanyol pilóta idén simán behozta hetedik helyen az autóját a három élcsapat mögött, ám mégsem látja úgy, hogy a dobogó már idén elérhető közelségbe kerül számukra.



„Normális körülmények között még nem érdemeljük meg, hogy dobogón végezzünk” - nyilatkozta Alonso a spanyol COPE rádiónak. „Remélem, fejlődni fogunk a következő évben, de ez a Forma-1, ahol bármi megtörténhet.” A spanyol elismeri, hogy a McLaren nincs még nyerő helyzetben, de úgy véli, hogy nem a wokingiak teljesítménye fogja meghatározni, hogy 2017 után marad-e a sportágban, avagy sem. „Az elmúlt két szezon nehéz volt, de élvezem, amit csinálok, és ha a jövő évi autók olyan izgalmasak lesznek, mint régen, a folytatás nem jelent majd problémát. A mostani autók lassabbak, mint régen, egészen más érzést nyújtanak, melyek szembemennek a pilóták ösztöneivel. A folytatás ezért sokkal inkább függ a szabályoktól. Ha még mindig a spórolásról fog szólni, akkor el kell gondolkoznom…”

Alonso kitért Sebastian Vettelre is, aki 2014 végén az ő helyére érkezett a Ferrarihoz. „A Ferrarinál versenyezni, a csapat tagjának lenni mindenki számára álom, ezért nem kívánok neki, vagy bárki másnak rosszat” - mondta a spanyol. „A tavalyi évet nagyszerűen kezdték, idén viszont visszaléptek egy kicsit” - mondta a hispán, majd honfitársát, Carlos Sainzot is méltatta. „A pilótacsere nagyon jót tett neki. Verstappen nagyon gyorsnak bizonyul, ez pedig jó Carlos számára, hiszen nem maradt le tőle. Most Kvjat mögötte van, ami szintén jó hír” - tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: