DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Gutierrez: Hamilton tiszteljen mindenkit!

Nem esett jól a mexikóinak a brit világbajnok mutogatása az F1-es Magyar Nagydíjon történt lekörözésük alkalmával. Csapatfőnöke szerint pilótája csak Hamilton mozdulata miatt kapott büntetést.

Lewis Hamilton a hungaroringi viadal második szakaszában érte utol Esteban Gutierrezt, akinek lekörözése közben nemzetközi kézjelzéssel adta a tudtára nemtetszését, amiért túl sokáig feltartotta őt. A Haas pilótáját emiatt öt másodperces büntetésre ítélték, amellyel a mexikói egyáltalán nem értett egyet:

„Nem hagytam figyelmen kívül őt. Egyszerűen csak két vadászgép közeledett felém nagyon gyorsan” – magyarázta a pilóta a Motorsport.com hasábjain. „Természetesen a saját futamomra is figyeltem, ők meg nagyon gyorsan megérkeztek, én pedig csak megpróbáltam megtalálni a megfelelő helyet ahhoz, hogy elengedjem.”

 

Gutierrez ugyan nem látta Hamilton kézmozdulatát, de utólag sem esett jól neki: „Eléggé tiszteletlen mozdulat ez tőle, azt kell mondanom. Beszéltem már vele korábban: ő a világbajnok, de akkor sem kellene ilyeneket csinálnia, tisztelnie kellene az összes versenyzőt. Sosem lehet tudni, egyszer talán épp vele fogok harcolni a vb-címért.”

A mexikói F1-es csapatfőnöke, Günther Steiner még ennél is tovább ment: véleménye szerint csak a Mercedes világbajnokának mutogatása miatt szankcionálták a versenyzőjét.„Nem tudom, miért volt ideges, mivel nem tartotta fel olyan sokáig. Az egy dolog, hogy Esteban kapott egy öt másodperces büntetést, de szerintem ezt csak Hamilton mozdulata miatt rótták ki rá, nem pedig a feltartás okán. Minden pilóta egyforma, szeretnének gyorsan haladni, és Esteban sem tud levegővé válni” – mondta Steiner, hozzátéve, hogy az incidens nem is változtatott semmin Hamilton eredménye szempontjából.

Maga a brit elismerte, hogy a Hungaroringen nehéz elengedni a gyorsabbakat, ám így is hibásnak látta Gutierrezt: „Ma nem volt egyszerű a forgalommal, mert néhányan a legfurább helyeken emelték el a lábukat a gázról, ezért akár nekik is ütközhettünk volna a kanyar közepén. Nehéz volt kerülgetni őket. Gutierrez viszont egyszerűen nem vette figyelembe a neki lengetett zászlókat. Rengeteg időt veszítettem mögötte, Nico pedig közben utolért, ami meleg helyzet volt. Szerencsére az egyenesben már el tudtam menni mellette.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: