DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perezt nem zavarják a Ferrari-pletykák

Mint oly sok pilótát, Sergio Perezt is szóba hozták a maranellói alakulattal, akik még nem hosszabbítottak Kimi Raikkönennel 2017-es szezonra. A mexikói érintett árult el néhány dolgot a jövőjéről.

Sergio Perezre nem véletlen figyelhetett fel az olasz gárda, hiszen a mexikói valóban jó teljesítményt nyújt jelenlegi csapatánál, és idén már a második dobogós helyezését szerezte meg Bakuban az Európai Nagydíjon. Összetettben a nyolcadik helyen tartózkodik és csaknem kétszer annyi pontot szerzett, mint csapattársa, Nico Hülkenberg.

A 26 éves versenyző csak előnyöket lát abban, ha összekapcsolják a nevét a maranellóiakkal: „Azt hiszem, amikor jól teljesít az ember egy versenyt az F1-ben, azonnal szóba hozzák a Ferrarival. Ez a legnagyobb csapat a száguldó cirkuszban, szóval ha kapcsolat merül fel velük, az azt jelenti, hogy az ember jól végzi a munkáját, és ez minden versenyzőre ugyanúgy igaz.”

 Dppi_perez_06.30.



A mexikói pilóta mégis most a közeljövőre szeretne leginkább koncentrálni: „A következő öt hétvégén négy versenyünk lesz, tehát most olyan részénél tartunk a szezonnak, ami nagyban befolyásolhatja ezt az évet. Így elsősorban a Force Indiára koncentrálok. Megvan a menedzsmentem, aki aggódhat emiatt a dolog miatt.”

Perez így folytatta: „Már 2012 előtt is az F1-ben versenyeztem, és az utolsó, amit akarok, hogy megzavarja a szezonomat ez a dolog. A Force Indiánál vagyok, próbálom végezni a munkámat, és ugyanez a helyzet a csapatommal is.”

A Force India pilótája nem akar jóslatokba bocsátkozni a jövőt illetően: „Az F1-ben semmi nem zárható ki, tanultam már ebből a múltban, soha nem tudhatja senki, hogy mi fog történni a jövőben, tehát meglátjuk, hogyan fog alakulni az elkövetkező pár évem. Már közel kerültünk ahhoz, hogy döntést hozzunk ezzel kapcsolatban, de meglátjuk, milyen lehetőségeim lesznek.”

Perez azt viszont leszögezte, hol lenne a legszívesebben a folytatásban: „A csapatnál tudják, hogy szeretek itt lenni, boldog vagyok és nem látunk különösebb okot a változtatásra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: