DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg másképp látja a szerződése körüli híreket

Niki Lauda nemrég úgy fogalmazott, hogy Nico Rosbergggel kétéves szerződést kötött a Mercedes, az F1-es bajnoki pontverseny éllovasa azonban másképp nyilatkozott jövőjéről.

Hosszú idő után úgy tűnt, hogy pont kerül Nico Rosberg szerződéses ügyeire: Niki Lauda elszólta magát, hogy a német pilóta két évvel hosszabbította meg idén lejáró szerződését a brackley-i alakulatnál, a folyamatban lévő tárgyalások pedig már csak a részletekről szólnak. Ezzel együtt a 2017-es szezon egyik legkelendőbb ülése kiesett a körforgásból, hiszen Lewis Hamilton is 2018-ig kötelezte el magát a csillagos alakulatnál, ahol az előző két szezonban világbajnoki címet tudott nyerni.



A német pilótát is megkérdezték arról, hogy igaz-e, amit Lauda mondott, a DPA hírügynökség szerint azonban meglepő választ adott: „Nincs miről beszélni. Semmi sem változott, és az idő sem sürget minket” - mondta a hétfőn 31. születésnapját ünneplő versenyző, majd hozzáfűzte, hogy a megegyezés hiánya még nem jelenti azt, hogy nem a Mercedesnél fog versenyezni - sajtóhírek többször a Ferrarival boronálták össze, ahol Kimi Raikkönen helyét foglalhatná el.

„Biztos vagyok benne, hogy még pár évig a Mercedesnél fogok maradni” - mondta Rosberg, aki sikeres hétvégére készül, lévén a Red Bull Ring visszatérése óta nem akadt legyőzője a spielbergi pályán. „A pálya nagyon fekszik nekem, biztos vagyok benne, hogy jó hétvége áll előttem” - tette hozzá a Mercedes-pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: