DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A McLaren nem akar újra pont nélkül maradni

Két versenyen nulláztak, ezért az Osztrák Nagydíjon mindenképpen a top 10 lesz a cél, a megbízhatóság javítása mellett. Alonso elmagyarázta, miért kedvezhet a spielbergi erőpálya nekik.

Miután a Monacói Nagydíjon a csapat ötödik és kilencedik helyezéseket ért el, a McLarennek sem Kanadában, sem Bakuban nem sikerült pontot szereznie. Bár a lóerőhangsúlyos Red Bull Ring első ránézésre nem kedvez a csapatnak, Ausztriában meg akarják szakítani a rossz sorozatot.

„Miután az előző két futamról top 10-es eredmény nélkül tértünk haza, az azonnali célunk az, hogy visszajussunk a pontzónába” – nyilatkozott a csapat versenyigazgatója, Eric Boullier. „Kanadában Fernando 11. helyen végzett, akárcsak Jenson Azerbajdzsánban, és egyik pálya sem volt a legkedvezőbb az autónk karakterisztikája számára, ezért azt reméljük, hogy Ausztriában kicsit jobbak lehetünk.”



A csapat másik elvárása, hogy a megbízhatóság javuljon: „Körül kell határolnunk a megbízhatósági gondokat, melyek az elmúlt két versenyen érintették egy-egy autónkat. Keményen dolgozunk ezen, mióta visszatértünk Wokingba. Azon vagyunk, hogy kijelöljük a problémát, és gondoskodjunk arról, hogy ne történhessen meg újra.”

„A pálya sokkal rövidebb, mint Baku, de így is komoly kihívást jelent, mivel nem követhetsz el hibát” – magyarázta Fernando Alonso a McLaren sajtóanyagában. Kifejtette, miért feküdhet a pálya az autónak: „Jobban összepréseli a mezőnyt, csupán néhány tized választja el a sorokat, ahhoz, hogy gyors legyél, jónak kell lenned a kigyorsításokon, és hatékony aeróval kell rendelkezned. Mi ennek megfelelünk. Épp ezért remélem, hogy versenyképesebbek leszünk, mint Bakuban, és jobb versenyem lesz, mint tavaly, amikor is már az első körben véget ért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: