DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Force India nem áll le: jöhet a 3. dobogó?

Ha egyszer egy üzlet beindul... Idén története során először szerzett egynél több dobogót egy szezonban az indiai F1-es csapat, ha viszont már egyszer sikerült, nem akarnak kettőnél megállni.

Az elmúlt hetek egyik nagy szenzációja a Force India istálló, mely három futam alatt kétszer is dobogós helyet szerzett, mindkétszer Sergio Pereznek köszönhetően, sőt a Monacói Nagydíj bizonyos szakaszaiban még a győzelem sem tűnt elképzelhetetlennek. A jó eredmény az egyébként adóügyei miatt igen nagy bajban lévő Vijay Mallya csapatfőnököt is fellelkesítette, aki hangsúlyozta, hogy bár valóban sok szó esik a 2017-es autó fejlesztéséről, egyáltalán nem adják fel az idei év második felét.

„Hihetetlenül büszkévé tett minket, hogy egy hónapon belül másodszor került a dobogó tetejére a csapatunk. Saját érdemből értük el ezt az eredményt Bakuban, minden egyes csapattag megérdemli a gratulációt azért, hogy hozzájárult ehhez. A csapat története során most van a legjobb formában, mi pedig élvezzük ezt a pillanatot” – mondta az indiai milliárdos, majd így folytatta:

„Sok szó esett már arról, hogy a csapat most már 2017-re fog koncentrálni, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennénk majd erősek az idei év hátralévő részére. Még sok teljesítményt ki lehet sajtolni a csomagunkból, így bízom benne, hogy a következő futamokon is jó műsort fogunk csinálni. Azzal, hogy két dobogót szereztünk három futam alatt, megéreztük a siker ízét, s az év végéig újabb trófeákat akarunk gyűjteni. Megmutattuk, hogy a Force India képes megfuttatni a nagyokat a pénzükért, ami óriási motivációt jelent mindannyiunk számára.”

perez_baku__cs



Természetesen a két dobogót szerző Serio Perezzel is madarat lehet fogatni: „Még mindig mosolygok, ha eszembe jut a bakui dobogó. Jó döntéseket hoztunk, tökéletesen végrehajtottuk, amit elterveztünk a versenyre, saját erőből zártunk az első három közt. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, ez volt az egyik legerősebb futamom az F1-ben” – nyilatkozta a mexikói, aki örömmel látogat Spielbergbe:

„A csúcsra járatva érkezem Ausztriába, eltökélten szeretnék egy újabb jó eredményt elérni. Ez az egyik kedvenc futamom, nagyszerű ezen a pályán vezetni, és élvezem az atmoszférát, amit a pálya mellett kempingező szurkolók teremtenek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: