DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Button szerint kellenek a nagy bukóterek

2009 F1-es világbajnoka szerint elfogadja a veszélyt, de felesleges kockázatok is vannak jelenleg a sportban - azt is elmondta, hogy milyen pályára van szükségük a jó versenyhez.

Jenson Button, a McLaren-Honda világbajnok Formula-1-es pilótája szerint a nagy bukóterek szükségesek, legyenek bármilyen bátrak is a mai versenyzők. Az utóbbi időben egyre több kritikát kap a sport amiatt, hogy túl steril, túl nagyok a bukóterek és nem kerül sokba egy hiba - főleg akkor, ha ezek a bukóterek le vannak aszfaltozva.

ButtonKanada



"Teljesen mindegy, hogy milyen erősek vagy bátrak vagyunk pilótaként, kellenek bukóterek, mert ezek egyszerűen szükségesek" - nyilatkozta a brit pilóta. "Ez egy veszélyes sport, ezt mindannyian meg is értjük, de néhány helyen vannak szükségtelen kockázatok. Az rajtunk múlik, hogy közelebb vagyunk-e az elejéhez és jobbá tesszük-e a versenyzést, de vannak olyan területek, ahol még sokat lehet fejlődni".

"Olyan pályák kellenek, amelyeken jól lehet versenyeznI" - jelentette ki Button. "Kellenek pilóták és nem egy, hanem több csapat, akik képesek futamot, bajnokságot nyerni. Olyan pályára van szükségünk, amelyek megmutatják a Formula-1 erejét, gyors kanyarokkal, nagy tempóval" - magyarázta.

2009 világbajnoka szerint idén egyébként Barcelonában volt a legjobb futam. "Az emberek a küzdelmet szeretik nézni. Ha megnézed Barcelonát, két csapat négy autója harcolt egymással a győzelemért és az emberek valószínűleg többen nézték ezt emiatt, mint bármelyik másikat ebben a szezonban".

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: