DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo imádja a sűrű programot

A Red Bull ausztrál F1-es pilótája szerint most érkeznek a legerősebb csomaggal Ausztriába és bízik a jó eredményben - azt is elárulta, hogy nem bírja, ha túl nagy a szünet két futam között.

Az előző két futam nem sikerült túl jól a Barcelonában és Monacóban brillírozó Daniel Ricciardo számára, sem ő, sem a Red Bull nem tudta azt hozni, mint korábban - elsősorban a gumik hőmérsékletével akadtak gondjaik. Az ausztrál pilóta viszont nagyon várja már a jövő hétvégén esedékes osztrák versenyhétvégét.

"Szeretem a sűrű programot, nagyon élvezem, amikor pörögnek a dolgok. Ha lett volna három hét szünet, az felemésztett  volna" - nyilatkozta Ricciardo. "Spielbergnek mindig szenzációs a légköre és az egész helyszín fantasztikus, a vidék egyszerűen gyönyörű. A pálya meglehetősen rövid, de nagyon élvezetes, szeretnék kicsit több kanyart, de elég gyors".

RicciardoKanada



Az ausztrál pilóta szerint bár eddig nem szerepeltek jól ezen a pályán, most jó esélyeik lehetnek. "A múltban nem igazán értük el itt azokat az eredményeket, amelyeket akartunk, de szerintem az eddigi legjobb csomagunkkal érkezünk most Ausztriába és remélem, hogy ez elég lesz a legjobb öt helye valamelyikéhez".

Az osztrák futam után azonnal Silverstone-ba költözik a Formula-1 mezőnye. "Nagyon szeretem Silverstone-t már azóta, hogy elkezdtem versenyezni. Szeretem az utcai pályákat, de a gyors kanyarokat és gyors pályákat is, ezek közül pedig Silverstone-ban vannak a versenynapták legjobbjai a Magotts, a Becketts és a Chapel révén".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: