DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A motor a legjobb dolog a Renault-nál

A visszatérő F1-es istálló borzasztóan szenvedett az előző három futamon, amire nem számítottak - tudják, hogy min kell javítaniuk, de azt is, hogy az erőforrás nem tartozik ezek közé.

A Renault egyelőre finoman szólva sem úszik a sikerben, mióta az év elején visszatért a Formula-1-be, igaz, erre ők maguk is számítottak, hiszen az egész istállót fel kellett építeniük. Az utóbbi három versenyen azonban még az eddiginél is jobban szenvedtek, a lassú kanyarokban és főleg ott, ahol erősen használni kell a rázóköveket, egyszerűen nem működött a karosszéria.

Rözsó



"Az elmúlt három futamunk nehezebb volt, mint amire számítottunk és valószínűleg annál is nehezebb, mint amire az év elején gondoltunk" - nyilatkozta Cyril Abiteboul az istálló részéről. "A hosszútávú terveinket azonban ez nem változtatja meg, egyszerűen csak újra fel kell becsülnünk, hogy rövid és középtávon mi a helyzet".

A motorral kevesebb gond van, hiszen látszik, milyen teljesítményre képes a Red Bull. "Már bemutattuk a frissített erőforrásunkat és tudjuk, hogy ez jelenleg az egyik legerősebb pontja az autónknak. Szintén tettünk lépéseket a mechanikus tapadással és az egyensúllyal kapcsolatban, mindkét pilótánk elégedettebb az autóval".

"Mivel az erősségeinket jól láthatjuk, sokkal könnyebb dolgozni a gyengeségeinken. Javítanunk kell az időmérős teljesítményünkön és az aerocsomagon, de mindkettőre megvan a tervünk. Minden futam egy lehetőség arra, hogy tanuljunk és megtegyük azokat a lépéseket, amelyek ahhoz kellenek, hogy a szezon végére elérjük, amit akarunk" - magyarázta Abiteboul.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: