DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ezért maradjon Raikkönen a Ferrarinál

Egy korábbi F1-es pilóta szerint a Scuderia számára nincs jobb választás a finn világbajnoknál, a kora pedig nem jelent semmit, csak azt, hogy rengeteg tapasztalattal rendelkezik.

Még mindig téma Kimi Raikkönen 2017-es ülése a Ferrarinál, hiszen a finn pilóta helye továbbra sem biztos Maranellóban - szinte mindenki elmondta már véleményét a témáról, most a korábbi Formula-1-es versenyző, Mika Salo tette ezt meg.

"Remélem, hogy Kimi marad a Ferrarinál, mert ő továbbra is egy top pilóta" - mondta Salo a GPUpdate-nek. "Senkit nem látok jelenleg, aki jobb csapattárs lehetne Sebastian Vettel számára, mint ő. Kimi továbbra is ott tud lenni az elején, a tempója megvan, egyszerűen csak balszerencsés éve volt különböző okok miatt".

Kimi_3



Raikkönen 2014-ben igazolt vissza a Ferrarihoz, de az új motorok nem igazán jöttek be neki, Fernando Alonsótól nagyon kikapott, de 2015-ben is egyértelműen második számú pilóta volt Sebastian Vettel mögött. Idén viszont háromszor állt már dobogón, jelenleg negyedik a pontversenyben és mindössze tizenöt pont a lemaradása Vettelhez képest - igaz, Monacóban saját hibájából esett ki.

"Ismerik a pilótákat, a folyamatosság nagyon fontos. Vettel és Raikkönen egy ideje már együtt dolgoznak, szóval sokkal egyszerűbb velük autót építeni, ráadásul a Ferrari sosem igazol fiatalt, nekik tapasztalat kell. Ha fiatalt igazolnának, azt jelentené, hogy megújulnak" - fogalmazott Salo.

Raikkönen kora is szóba került természetesen, hiszen már 36 éves. "Régebben ez gondot jelentett, mert nehéz volt vezetni az autókat, de a sok segítséggel, mindennnel együtt most könnyű őket vezetni. Jó, több futam van most, de nincs teszt, úgyhogy régen többet ültünk az autóban. A mostani idős versenyzők tapasztaltak, de nem fáradtak, ez nagy előnyük. Persze hamarosan Kimi számára is eljön a visszavonulás ideje, de úgy tűnik, hogy most nincs semmi gondja".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: