DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Ferrari csak gyors, innovatív F1-gyel lenne elégedett

A Ferrari elnöke és technikai igazgatója is arról beszélt, örül a Formula-1-re váró 2017-es szabályváltozásoknak, amelyek szorosabbá tehetik a csatákat és átültethetőbbé a sport technológiáját.

Dppi_00115016_183



A maranellói istálló technikai igazgatója, James Allison elsősorban műszaki szempontból örül az új kihívásnak, és elégedetten látja, hogy a megváltozó aerodinamika és szélesebb abroncsok révén jelentős tempónövekedés van kilátásban.

„Egyesek úgy gondolják, hogy a köridők nem is annyira lényegesek, és egyedül a küzdelem szorossága számít. Szerintem azonban mindkét tényező fontos” - mondta Allison a torinói FIA Konferencián. „Azt szeretnénk, ha minden verseny egyenes ökölharc legyen, és egyre inkább efelé is haladnak a dolgok. Idén is remek csatákat láthatunk a mezőnyben, és ez csak tovább fog javulni. A jelenleg érvényben lévő körrekordokat már nem mostanában állították fel, az utóbbi években azonban közelíteni kezdtünk hozzájuk. Már várom a következő szezont, amikor elkezdjük megdöntögetni ezeket a rekordokat.”

A Scuderia elnöke, Sergio Marchionne szintén felszólalt a háromnapos konferencián, és ő is üdvözölte az F1 által vett új irányt, de persze jó Ferrari-vezetőhöz híven belecsempészte mondandójába a több tesztlehetőség szükségességét.

„A Ferrari sikere és erőssége mindig is szoros kapcsolatban állt a Formula-1-gyel, a versenyzés pedig mindig laboratóriuma volt az innovatív technológiáknak, amelyeket az utcai autók fejlesztésében használunk” - mondta.

„Jean Todt és az F1 Bizottság próbálták megtalálni az egyensúlyt a költségek korlátozása és az innováció szüksége között. Azt hiszem, a 2017-es szabályok bevezetésével megtaláltunk egy elfogadható balanszot. Azonban tisztában kell lennünk azzal, hogy az autók határokig való feszegetése és szélsőséges körülmények közötti tesztelése az egyetlen mód ahhoz, hogy garantáljuk az innovációt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: