DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Red Bull: Kvjat marad ott, ahol van

Helmut Marko kijelentette, hogy nincs okuk leváltani Danyiil Kvjatot a Toro Rossónál, ráadásul ha az orosz távozni akarna jelenlegi csapatától, azt a Red Bullnál nem engednék meg egykönnyen.

A brit istálló tanácsadója nyilatkozott Danyiil Kvjat helyzetéről. Pletykák szerint a fiatal orosz hangot adott annak, hogy ha adódna egy lehetősége a csapatváltásra, elhagyná a Toro Rossót. Erről az ügyről, és a két pilóta cseréjének hátteréről is beszélt Helmut Marko nyilatkozata során.

Az osztrák szakember a következőket mondta a fiatal orosz versenyzőről: „Látják, hogy reagált Kvjat a váltásra? Nagyszerű munkát végez a Toro Rossónál. Az év elején még volt neki érzelmileg egy rossz időszaka, nem tudom miért, de most már sokkal jobban van. Ha továbbra is így dolgozik, nem látom okát, miért ne folytathatná az STR-nél.”

 Dppi_kvjat_06.23.



A fentiek szerint Kvjatnak tehát biztos a helye jelenlegi gárdájánál, ő azonban mégsem tűnik boldognak, hiszen a híresztelések szerint más csapatok ülése után keresgél. Marko erről is megosztotta véleményét a riporterekkel: „Igen, de velünk van szerződése. Azt nem neki kell eldönteni, hogy megy-e vagy sem. Az a mi dolgunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: