DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

2/2 - Hamilton a második edzést is behúzta

Egyelőre tökéletes formát mutat Lewis Hamilton a Kanadai Nagydíjon, hiszen a háromszoros világbajnok a második szabadedzést is behúzta a montreali F1-es pályán - egy Ferrari a második helyen!

Fél másodpercet javított szuperlágyas idején az ultralágyakon Lewis Hamilton, ezzel ő lett a péntek leggyorsabbjai a montreali Kanadai Nagydíjon – ismét jó formában tehát a Gilles Villeneuve-ről elnevezett pályán 8 év alatt 4-4 pole-t és győzelmet szerző brit. Csapattársa, Nico Rosberg ezúttal sem tudta őt megközelíteni, sőt a második helyről is lemaradt, hiszen Sebastian Vettel beférkőzött a két Mercedes közé.

tw_hamilton_kanada



Kimi Raikkönen viszont csak a nyolcadik lett, miután az edzés első szakaszában „lassú” köröket futott a legkeményebb keverékkel, de a Red Bull sem örülhet, hiszen a monacói pole megismétlése lehetetlennek tűnik – hátrányuk közel egy másodperc Hamiltonhoz képest. Bottasé és Buttoné pedig pontosan egy ezreddel több ennél, hiszen mindketten 1:15,213-et futottak, ezzel 1,001 szekundum lemaradást gyűjtve be. A motorcserén túlesett Button egyébként megelőzte csapattársát.

Ami az alsóházat illeti, helyreállni látszik a „rend”, hiszen Wehrlein, és a roppant szorgalmas, 49 kört futó Haryanto az utolsó két helyen zártak, de előbbi csak századokkal maradt le az ismét bántóan lassú Jolyon Palmertől – pedig ezúttal már ő is megkapta a legújabb fejlesztésű Renault-erőforrást.

Az edzés végeredménye:

live_can2_v

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: