DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Most Ricciardo a legjobb, a siker jönni fog

A Red Bull ausztrál F1-es pilótája annyira gyors jelenleg, hogy a győzelme csak idő kérdése, miután Monacóban ezt ellopta tőle a csapat - legalábbis Helmut Marko szerint ez a helyzet.

Barcelonában és Monacóban is komoly esélye volt a futamgyőzelemre Daniel Ricciardónak, ám az ausztrál pilóta csak egy második és egy negyedik helyet szerzett meg végül - mindkétszer önhibáján kívül. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint azonban nagyon megérdemli már a sikert, így az biztosan jönni is fog.

"Tulajdonképpen elloptuk től a győzelmet legutóbb, Barcelonában és Monacóban is megérdemelte volna az első helyet" - jelentette ki Marko az AutoBildnek. "Azt mondtam neki, hogy jelenleg annyira gyors (talán ő most a leggyorsabb a mezőnyben), hogy a győzelem már csak idő kérdése és jönni fog" - tette hozzá az osztrák expilóta.

RicciardoMonaco2



A Red Bull hatalmasat fejlődött a tavalyi évhez képest, már az új Renault-motor megjelenése előtt is sokkal közelebb volt a két élcsapathoz, mint az előző idényben, Monacóban pedig erőből le tudták győzni a Mercedest - ez hatalmas szó, elnézve az utóbbi két idényt.

"Jelenleg miénk a legjobb karosszéria, ami nagy előnyt jelent. További segítség, hogy nagyon nagy mechanikai tapadást tudunk elérni és nagy leszorítóerőt tudunk produkálni, a laposabb szárnyak miatt pedig a végsebességünk is jó" - magyarázta az okokat Marko.

Az biztos, hogy az istálló komoly vizsga előtt áll: ha Kanadában is harcban tud lenni az első helyért vagy a dobogóért, akkor végleg megbizonyosodhatunk afelől, hogy visszatértek a legjobbak közé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: