DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Változások a bokszban a Red Bullnál

A Monacói Nagydíjon történt óriási baki után változtat a Red Bull - az elemzések után módosít a procedúrán az F1-es istálló, hogy többet ne történhessen hasonló.

Daniel Ricciardo érthetően nagyon csalódott volt a Monacói Nagydíj után, hiszen végig ő volt a leggyorsabb a hétvége folyamán, ám a csapat bődületes hibája miatt végül be kellett érnie a második pozícióval. A történteket kielemezték az istállónál, de Christian Horner szerint senki nem mutogatott senkire - azon dolgoztak, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő.

RicciardoBox2



"Szükségszerűen mély elemzést végeztünk az esettel kapcsolatban, hogy miért történhetett ez meg és megelőző intézkedéseket teszünk annak érdekében, hogy ne ismétlődhessen meg" - nyilatkozta Horner. "Frusztráló volt, de soha nem vált ujjal mutogatássá, ahogy korábban is mondtam, együtt nyerünk, együtt veszítünk, csapatként".

"Ez egy versenysport, ahol mindig a határon táncolsz, ez történt Monacóban is. Most egyszerűen csak biztosnak kell lennünk abban, hogy a procedúra minden eshetőségre megfelelő. Változtatunk" - tette hozzá a csapatvezető, aki maximálisan megértette Daniel Ricciardo csalódottságát. "Érthetően frusztrált és csalódott volt a futam után, hiszen végig nagyszerű teljesítményt nyújtott, mégsem nyert".

"Nem forgathatod vissza az idő kerekét, de felkészülhetsz arra, ami következik. Harmadik a pontversenyben, olyan helyszínre megyünk, ahonnan remek emlékei vannak és most is adhatunk neki versenyképes autót" - tekintett előre a Kanadai Nagydíjra Horner.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: