DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel edzéselsőséggel melegített az időmérőre

A Monacói Nagydíj szabadedzése nem hozott komolyabb incidenst, de az F1-es pilóták bőven kihasználták a bukótereket saját és autóik határainak megismerésére.

Sebastian Vettel nem volt túlzottan elégedett a csütörtöki edzésnapot követően, többször hibázott is, így talán némi elégtételt jelent neki, hogy ő futotta a harmadik edzés legjobb idejét a két Mercedes előtt. A német pilóta minimális különbséggel, 18 ezredmásodperccel előzte meg Lewis Hamiltont aki alig több, mint egy tizeddel múlta felül csapattársát, Nico Rosbrget.



Az első komolyabb mért körök után a két Red Bull állt a sorrend élére Daniel Ricciardo-Max Verstappen sorrendben, a több helyen pole-pozícióra is esélyes páros végül ugyanebben a sorrendben zárt a 4-5. helyen. A Barcelonában győztes holland szerelőire némi munka hárul majd a kvalifikáció előtt, hiszen a 18 éves pilóta lesodródott az ideális ívről a Massanet-ben megsúrolva autójával a korlátot.

Az edzés a csütörtöki tréningekkel szemben kevés incidenst hozott: Verstappené mellett az edzés elején Jolyon Palmer megcsúszása volt a legkomolyabb, amikor a Renault-pilóta az Uszodánál pördítette meg a sárga gépet. A brit hátsó szárnya lesúrolta a korlátot, de Palmer a megforgás után irányba állította autóját. A többiek is javában harcoltak az elemekkel, elfékezve magukat a Ste Devote-ban, a Mirabeau-ban vagy a sikánnál.

 

Meglepetésre Danyiil Kvjat autózta a hatodik legjobb időt a Toro Rossóval, csapattársát, Carlos Sainzt megelőzve. Kimi Raikkönen nem tudta hozni Vettel tempóját, hiszen majd egy másodperces hátránnyal végzett a kilencedik pozícióban. Szintén negatív meglepetés volt a Williams szereplése: Felipe Massa a 11., Valtteri Bottas pedig a 14. helyen zárt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: