DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Elégedetlenek az autóval a Williams pilótái

Felipe Massa és Valtteri Bottas is a vezethetőségre panaszkodott a csütörtöki nap után, de Rob Smedley szerint a grove-i F1-es istálló elég információt gyűjtött be a két szabadedzés során.

Nem lehet maradéktalanul elégedett a Williams a csütörtöki két szabadedzéssel, hiszen Felipe Massa kissé megtörte az autót, de Valtteri Bottas is nagyon közel volt ehhez - egyik pilótának sem tetszett a tapadás.

"Ez egy szokásos csütörtöki nap volt Monacóban" - mondta Rob Smedley technikai főnök. "Szerencsétlen esetünk volt Felipével az első gyakorlás során, de a srácok hihetetlen munkát végeztek és pályára tudott gurulni a második edzésen. Sajnos így is hagyott ki időt és köröket, ami mindig nagyon fontos itt Monacóban, ezeket szombat reggel kell majd pótolnia" - beszélt Massa balesetéről Smedley.

BottasMonaco



"Valtteri megcsinált mindent, amit kellett, minden gumikeveréken elég hosszú etapokat teljesítettünk, így jó elképzelésünk van arról, hogy hogyan fognak majd működni. Készülünk szombatra, sok tennivalónk van, de szerencsére egy extra napunk van rá" - tette hozzá a szakember.

"A beállításokat jobbnak éreztem, mint korábban, de nehéz volt vezetni, kicsit túlkormányzott az autó, úgyhogy egy kicsit nyugtalan voltam" - beszélt a csütörtöki napról Valtteri Bottas. "Az első edzésen volt egy meleg helyzetem, de ez benne van, nehéz a pálya. A különbségek kicsik, úgyhogy bármilyen javulás, amit el tudunk érni, nagyon sokat jelenthet".

"Sok kört hagytam ki és tudjuk, hogy itt az a fontos, hogy minél többet legyek a pályán" - mondta Felipe Massa. "Nem volt jó a délután sem, nem tudtunk jó köröket futni, nem volt megfelelő a tapadás, dolgoznunk kell még az autón, hogy versenyképes legyen" - értékelt a brazil pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: