DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLaren-pilóták nem várnak sokat Monacótól

Bár a wokingi F1-es istálló részéről határtalan az optimizmus az utóbbi időben, Fernando Alonso és Jenson Button szerint nem eszik olyan forrón a kását - a hetedik hely már nagyszerű lenne.

Barcelona óta kis túlzással nem telik el úgy nap, hogy a McLaren-Honda háza tájáról ne érkezzen valami őrült magabiztos nyilatkozat - Monacótól különösen sokat várnak az istállónál, mondván, ide nem kell annyi motoerő, a karosszériájuk pedig jobb, mint a Ferrarié. A két pilóta, Fernanso Alonso és Jenson Button azonban óvatosságra int.

ButtonAlonso



"Reálisnak kell lennünk. A földön kell maradnunk, ki kell mennünk a pályára és majd meglátjuk, hogy valójában mennyire vagyunk versenyképesek" - nyilatkozta Alonso. "Tavaly is nagy elvárásokkal érkeztünk ide azért, mert ide nem kell a nagy motoerő és mégsem voltunk jók. Szerintem a Mercedes nagyon erős, a Red Bull nagyon-nagyon erős, de a Ferrari is versenyképes lesz" - tért rá az élcsapatokra a spanyol pilóta.

"Azt hiszem, hogy a cél az, hogy jobbak legyünk, mint tavaly. Nyolcadik helyet szereztünk itt 2015-ben, úgyhogy szerintem a hetedik hely lehet a cél" - mondta Jenson Button a McLaren nagy reményeiről. "Úgy gondolom, hogy ez szenzációs eredmény lenne számunkra. Jó autónk van, de továbbra is nagyon sokan mondhatják ezt el magukról" - magyarázta.

"Ha az élcsapatok között vagy mögött tudunk lenni, az már egy jó eredmény lesz" - tette hozzá végül még Alonso.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: