DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nagy nevet akar igazolni 2017-re a Williams

A grove-i F1-es istálló tapasztalt, sokat bizonyított pilótát akar szerződtetni és nem fog várni a riválisok lépéseire - sem Massa, sem Bottas nem érezheti magát biztonságban, csak ha teljesít.

Nem csak a Mercedes vagy éppen a Ferrari 2017-es pilótapárosával kapcsolatban akadnak kérdőjelek, a Williamsnél sem egyértelmű a helyzet. A hírek szerint már idénre is "csak" Kimi Raikkönen maradása miatt nem változtattak a Massa-Bottas duón, de Jenson Buttont is egyre gyakrabban emlegetik a grove-i istállóval kapcsolatban. Ezúttal azonban úgy fest, hogy saját kezükbe veszik a döntést és nem várnak a piac mozgásaira.

"Magunk akarjuk meghozni a pilótáinkkal kapcsolatos döntést idén" - nyilatkozta a motorsport.comnak Claire Williams. "Arra várni, hogy a többi csapatnál dőljenek a dominók, nem szerepel a terveinkben. Így szeretnénk megoldani a pilótakérdést, a saját döntéseinket szeretnénk meghozni" - fejtette ki az istálló első embere.

Massa_2



Azt viszont hozzátette: komoly nevekre van szükségük. "Ezt határoztuk meg néhány évvel ezelőtt. Olyan pilóták kellenek az autókba, akikről tudjuk, hogy mindent képesek megadni, amire szerintünk szükség van, ezek között természetesen szerepel a tapasztalat is". Érdekes ez annak tükrében, hogy nemrég még arról beszéltek: sztárpilótát nem akarnak igazolni, nincs rá pénz és ez egyáltalán nem prioritás. Természetesen a sztárpilóta és a tapasztalt, nagynevű pilóta nem feltétlenül ugyanaz, nem véletlenül gondolnak sokan Jenson Buttonra.

"Ha nagy név ül az autóban, az jól működik üzleti szempontból. Ugyanakkor a név azt is jelenti, hogy sikeres időt töltött már el a Formula-1-ben és régóta tagja a mezőnynek".

Claire Williams azért ejtett szót a jelenlegi pilótáikról is. "Nem csak a múltját ismerjük, de azt is, hogy mennyire versenyképes az autóban. Mindig elmondtuk, hogy fontos része a csapatunknak és nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményével" - mondta Felipe Massáról. "Ez már a harmadik éve és mi olyan pilótát akarunk, aki folyamatosan szállítja az eredményeket és teljesíti, amit szeretnénk. Ha ő ezt folytatja, természetesen érdeklődünk iránta, nagy tehetség és nagy név. Valtterivel is elégedettek vagyunk és biztos vagyok benne, hogy sok csapat szeretné őt leigazolni".

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: