DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg egyre közelebb Senna rekordjához

Legalábbis ami a Monacóban zsinórban szerzett futamgyőzelmeket illeti. Rosberg három éve folyamatosan nyer ezen a versenyhétvégén, ha ez vasárnap is sikerül neki, közel kerülhet Senna rekordjához.

Csupán a brazil legendának sikerült pályafutása során háromszor többször nyernie sorozatban a Monacói Nagydíjon. Senna először 1987-ben tudott nyerni ezen a pályán, a rá következő évben azonban hibázott és kiesett a futamon. 1989-től 1993-ig viszont zsinórban ötször zsebelte be az utcai aszfaltcsíkon a futamgyőzelmet.

Michael Schumacher ötször nyert itt, Alain Prost négyszer, zsinórban háromszor tudott győzni. Graham Hill is ötszörös nyertes, és az egymás utáni években háromszor volt képes felállni a dobogó első fokára Monacóban. Sorozatban négyszer egyiküknek sem sikerült itt nyernie. Ha a Mercedes német pilótájának sikerülne ez a bravúr, Senna nyomdokaiba léphetne, legalábbis a monacói futamgyőzelmek szempontjából.

 Dppi_rosberg_05.24.



Rosberg Monacóban nőtt fel, így nem csoda, hogy kedves számára ez a helyszín: „Minden kanyarról vannak emlékeim, amikor visszagondolok az iskolai napokra, és mindig hatalmas támogatást kapok innen a családomtól, a barátaimtól és a szurkolóimtól, ami egy extra lökést ad nekem az egész hétvége alatt.”

A német pilóta az elmúlt években mutatott magabiztosságát idén is megismételné otthonában: „Fantasztikus lenne győzni itt, mint az elmúlt három évben – de tudom, hogy nagyon kemény lesz a csata Lewisszal, emellett a Ferrarik és a Red Bullok is nagyon erősek jelenleg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: