DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ferrari: Megérdemelnénk az egyéni címet

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke szerint a csapat nagyon megérdemelne már egy bajnoki címet, mert az istálló már a tavalyi évben is keményen dolgozott a sikerért, és sokat fejlődött.

Az kétségtelen, hogy idén a Mercedes elsőszámú kihívója a Ferrari lehet, hiszen a tavalyi évnél is közelebb kerültek az Ezüstnyilakhoz, bár a győzelmet még nem sikerült megszerezni a vörösök egyik pilótájának sem. A Ferrari olasz vezetője továbbra is bízik abban, hogy csapata utolérheti és elkaphatja a Mercedest.

Marchionne így reagált, amikor megkérdezték tőle, hogy képes lehet-e az egyik pilótájuk a világbajnoki cím megszerzésére: „Az egyéni címet? Azt megérdemelnénk. Nem azért csak azt, mert kisebb csapat vagyunk, mint a Mercedes. Csak egyszerűen meg kell nézni, milyen munkát végeztünk 2015-ben.”

 Dppi_marchionne_05.06.



Az olasz szakember szerint megvan a potenciál az autóban a sikerhez: „A legfontosabb az, hogy most tovább dolgozzunk. Eddig megmutattuk, hogy legalább három versenyen a négyből képesek voltunk a győzelemért harcolni.”

Egyes körülmények viszont közrejátszottak abban, hogy már nem kevés a lemaradásuk: „Sajnos a hibák, a balszerencse és más egyéb dolgok miatt nem voltunk sikeresek. De még csak négy futamon vagyunk túl, és tizenhét még előttünk áll. A bajnokság még eléggé nyílt emiatt.”

Marchionne elmondta, hogy a legutóbbi Orosz Nagydíj jelentette a legnagyobb kihívást az olaszok számára: „Szocsi alakult a legnehezebben számunkra. A motorunk minden erejére szükségünk volt. Ha a Mercedes előtt lettünk volna, nehezen előznek meg minket, különösen ha Vettel van az élen.”

Az olasz nem kommentálta a Red Bull pilótaváltását: „Nem akarom megítélni az egyik riválisunk döntését. Szocsiban egy szerencsétlen baleset történt, és Kvjat bocsánatot kért Sebtől. Számomra a probléma ezzel meg is oldódott. Ha lesznek még következményei a dolognak esetleges szabályszegés miatt, az az FIA hatáskörébe tartozik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: