DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Világbajnok F1-es pilótát nevelne a Renault

A visszatérő F1-es istálló szerint a cél az, hogy olyat építsenek fel valakivel, mint a Red Bull Vettellel, vagy a Ferrari Michael Schumacherrel - azt viszont tudják, hogy ehhez idő kell.

A Formula-1-be visszatérő Renault terve egyértelműen az, hogy az istálló korábbi remek megítélését visszaállítsák - Fernando Alonsóval nyertek világbajnoki címeket és éveken át tekintették őket komoly csapatnak. A francia gyártó idén három fiatal pilótát szerződtetett, Kevin Magnussen mellett a 2014-es GP2-bajnok Jolyon Palmert, valamint a szintén rendkívül tehetségesnek tartott Esteban Ocont.

"A legfontosabb dolog jelen pillanatban az, hogy találjunk egy olyan pilótát, aki világbajnok lesz mondjuk 2020-ban, vagy 2021-ben" - nyilatkozta Frederic Vasseur, a Renault csapatfőnöke. "Ezen már most dolgoznunk kell. Ha megnézzük a múltat, valami olyanra kell gondolnunk, mint amit a Red Bull felépített Sebastian Vettellel, vagy előtte a Ferrari Michael Schumacherrel. De egy ilyen együttműködés kialakításához évek kellenek" - magyarázta a helyzetet és a célokat Vasseur.

Magnussen_4



Hogy ez ki lesz, az egyelőre rejtély, mindenesetre David Coulthard a minap azt nyilatkozta, hogy Magnussenben minden megvan ahhoz, hogy egy jó autóval versenyeket, majd bajnokságot nyerjen - kérdés, hogy ő lesz-e a kiválasztott.

A 2017-es technikai szabályokkal kapcsolatban az is felvetődött, hogy a Renault ebből előnyt kovácsolhat. "Ez nem csak a szabályokról szól, de a csapat struktúrájáról is. Igen, a szabályváltozás előnyt jelenthet nekünk, de nem hiszem, hogy azonnal eltüntetjük vele a hátrányunkat" - tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: