DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen mindent köszön mindenkinek

Gyakorlatilag egyetlen kivétellel a történet összes fontos szereplőjéről megemlékezett minden idők legfiatalabb F1-ese első nyilatkozatában, melyet a Red Bull Racing pilótájaként adott...

A 18 esztendős Max Verstappen, akit a Red Bull azonnali hatállyal előléptetett, és beültetett Danyiil Kvjat helyére, nagyon hálásan köszöni a lehetőséget és az elmúlt bő egy évet minden érintettnek, nyilatkozatában szinte minden érintettről említést tett – egyetlenegyet, a lefokozott oroszt kivéve...

verstappen_str16_cs



„Az egyelőre még igen rövid karrierem következő lépése egy csodálatos lehetőség” – olvasható a holland versenyző honlapján. „Szeretnék őszintén köszönetet mondani a Red Bull Racingnek és Helmut Markónak a belém fektetett bizalomért. Esélyt kapok arra, hogy egy igazi élcsapattól tanuljak, ahogy azt is nagyon várom, hogy egy tapasztalt és sokat bizonyított csapattárssal dolgozhassak, mint amilyen Daniel Ricciardo.”

Verstappen nemcsak előre, hanem visszafelé is tekintett első Red Bull-versenyzőként adott nyilatkozatában: „Nem tudok eléggé köszönetet mondani a Scuderia Toro Rosso tagjainak a kemény munkájukért. A gyár minden egyes dolgozója, s különösen Franz Tost csapatfőnök rengeteget tett azért, hogy ilyen messzire juthassak a karrieremben, csodálatos időt töltöttünk együtt.”

„A Red Bull-lal mindent megteszünk, hogy a lehető legjobban felkészüljek első, az RB12 TAG Heuerrel megtett köreimre a jövő héten, Barcelonában. Alig várom ezt a különleges pillanatot.”

pf_welcomeback

Mindeközben a Toro Rosso így köszöntötte Kvjatot honlapján
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: