DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Nem mindenki lepődött meg a Red Bull döntésén

Egy korábbi F1-es pilóta szerint Kvjattól egyszerűen többet várnak az energiaitalosok és most meg kell vernie Carlos Sainzot, ha maradni akar a csapatnál - Verstappennek viszont nehéz dolga lesz.

A szerda este felröppent pletykák után csütörtök délelőtt robbant a Red Bull-bomba: a hozzá fűzött reményeket eddig nem igazán beváltó, Oroszországban pedig komoly hibát vétő Danyiil Kvjatot visszaküldik a Toro Rossóhoz, a helyére pedig a tavalyi szezon szenzációja, Max Verstappen ülhet be.

A reakciók egyelőre nem a legpozitívabbak a többiek részéről - Jenson Button finoman szólva sem ért egyet a döntéssel, úgy véli, hogy a fiatal holland pilótának lenne még ideje komoly csapathoz, akár a Red Bullhoz igazolni, Kvjat pedig a kínai dobogós helyezése után nem ezt érdemli. A korábbi Formula-1-es pilóta, Mika Salo viszont nem lepődött meg.

"A Red Bull már többször fenyegette meg Kvjatot azzal, hogy az állásáért vezet és gyorsabbnak kell lennie. Az orosz verseny nem alakult számára jól, sőt, gyakorlatilag katasztrofális volt és hiába lett előtte Kínában harmadik, ebből is látszik, hogy itt az utolsó verseny számít" - nyilatkozta Salo a finn MTV-nek.

Dppi_00115012_675



"A Red Bull minden pilótájával hosszútávú szerződést köt, szerintem itt is erről van szó. Ez inkább nevelő célzattal történt Kvjattal szemben, egyszerűen jobb eredményeket várnak tőle. Max előléptetése mindig is opció volt, nagyon tehetséges pilóta" - folytatta a korábbi versenyző, aki szerint Verstappen számára nehéz lesz a barcelonai futam.

"Eleinte nem lesz könnyű számára, hiszen az autó új lesz neki, de fiatal, eddig mindig jól alkalmazkodott és mindig jól versenyzett, nem lesz nagy gond. Kvjatnak most Carlos Sainzot kell megvernie és ha sikerül, akkor akár vissza is térhet a Red Bullhoz, ha viszont nem, akkor valószínleg új csapatot kell magának keresni" - vélekedik Salo.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: