DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

HIVATALOS: Kvjat és Verstappen helyet cserél!

A Red Bull hivatalosan is megerősítette: Danyiil Kvjatot visszaküldik a Toro Rossóhoz, a helyét pedig Max Verstappen foglalja el, miután az orosz csalódást keltő teljesítményt nyújtott hazai F1-es futamán.

A szerda este felröppent hírek igaznak bizonyultak: az Orosz Nagydíjon nyújtott csapnivaló teljesítménye után a Red Bull úgy döntött, hogy lefokozza Danyiil Kvjatot, s visszaküldi őt a Toro Rossóhoz, míg Max Verstappent előlépteti, s a Spanyol Nagydíjon ő lesz Daniel Ricciardo csapattársa. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy a váltás csak egy-két futamra vagy egy teljes szezonra szól.

kvjat_barcteszt_cs



Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke így nyilatkozott a döntés bejelentését követően: „Max bizonyította, hogy kivételes tehetség, eddig is lenyűgöző teljesítményt nyújtott a Toro Rosso színeiben, így örömmel adtunk neki lehetőséget a Red Bullnál. Abban az egyedi helyzetben vagyunk, hogy négy versenyzőnk van hosszú távú szerződéssel a Red Bullnál és a Toro Rossónál, szóval lehetőségünk van mozgatni őket a két csapat közt.”

Azaz Kvjatot (legalábbis egyelőre) nem küldte el a Red Bull, hanem visszaküldte a kisbikákhoz: „Dani a Toro Rossónál folytathatja fejlődését, a csapatnál, melyet már jól ismer. Így lehetősége van visszanyerni jó formáját, és megmutatni valódi potenciálját.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: