DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Red Bull már idén megverheti a Mercedest?

A korábban évekig uralkodó F1-es istállónál úgy vélik, hogy bizonyos pályákon már idén győzhetnek, ha megérkezik a Renault motorfejlesztése - Helmut Marko optimista.

A Red Bull nagyon negatívan tekintett a 2016-os szezonra a téli időszak alatt, hiszen arról beszéltek a csapatnál, hogy az első futamokon valószínűleg a Toro Rosso mögött lesznek - ehhez képest gyakorlatilag egyértelműen ők a harmadik erő eddig a Ferrari és a Mercedes mögött. Az optimizmus most már tapintható az istállónál és úgy vélik, hogy bizonyos pályákon a futamgyőzelemért is harcban lehetnek.

"Kína különleges pálya volt" - tekintett vissza az ott elért sikerekre Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója. "Daniel sebessége tényleg megvolt és balszerencsések voltunk, mert a defektje nélkül a második helyen zárhatta volna a futamot. Azt azonban ne felejtsük el, hogy Hamiltonnak gondjai voltak, a két Ferrari pedig ütközött a rajtnál, ezek viszont sajnos nem fognak mindig előfordulni".

Dppi_00116003_405



Kínában végül Danyiil Kvjat felállhatott a dobogóra, az Orosz Nagydíj viszont szólva sem sikerült jól az istálló számára - nem csak a kettes kanyar történései, de a nyers tempó hiánya miatt sem. "Nézzük meg az orosz hétvégét: ahol szuperfontos a motorerő, láthattuk, hogy a kvalifikáción is hátracsúsztunk. Ismét a Williams szintjén voltunk" - mondta erről Marko.

A hírek szerint azonban Kanadára érkezik a Renault komolyabb motorfejlesztése, amelytől sokat vár a Milton Keynes-i csapat. "Nagyon optimisták vagyunk. Ha minden jól alakul, az újfent az élmezőnybe repíthet minket és bizonyos pályákon, mint Budapest vagy Szingapúr, ismét a győzelemért lehetünk harcban - ott, ahol nincsenek túl hosszú egyenesek. A Red Bull nagyot lépett előre és reméljük, hogy a szezon hátralévő részében tarthatjuk a lépést a Ferrarival" - tekintett előre pozitívan.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: