DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

"Magnussen potenciális világbajnok lehet"

David Coulthard, a korábbi F1-es pilóta szerint a Renault dán versenyzőjében minden megvan ahhoz, hogy versenyeket és bajnokságot nyerjen - igaz, nem jelenlegi autójával.

Kevin Magnussen a hetedik helyre hozta be a Renault-t Szocsiban, ezzel megszerezte az istálló idei első pontjait. Amellett, hogy csapata is maradéktanaul elégedett volt a dán pilóta teljesítményével, a korábbi Formula-1-es versenyző, David Coulthard is elismerően beszélt Magnussenről.

"Ez egy hatalmas teljesítmény volt és pontosan azt nyújtotta, amiért a Renault leigazolta őt és visszahozta a Formula-1-be" - nyilatkozta Coulthard az Orosz Nagydíjat követően. "Élt az adódó lehetőséggel és volt annyira szerény hogy azt mondja, hogy ez a remek eredmény másik hibájának köszönhető" - tette hozzá a korábbi McLaren-pilóta.

Magnussen_3



Coulthard szerint egyébként a 23 éves versenyzőben bőven benne van a potenciál, hogy a Formula-1 legjobbjai közé emelkedjen. "Megvan benne a tehetség ahhoz, hogy versenyeket nyerjen. Márpedig ha versenyeket nyersz, akkor potenciális világbajnok vagy. Jelenleg ezzel az autóval nem tudja beváltani ezt a potenciált és az, ahogy eljött a McLarentől, elég ízetlen volt, de ez néha így van ebben a sportban".

"Viszont megvan az összes szükséges képessége. Remélem, megkapja a lehetőséget, hogy megmutathassa" - tette hozzé a korábbi brit pilóta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: