DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Lauda: Vettel helyében megölném Kvjatot

A Mercedes versenyzője nem volt érintett Danyiil Kvjat pusztításában Szocsiban, az F1-es csapat elnökét, Niki Laudát mégis mindenkinél jobban feldühítette a fiatal Red Bull-pilóta.

Az Orosz Nagydíj első körében történt Kvjat-Vettel ütközésről már sokan elmondták véleményüket, mind a Ferrari, mind a Red Bull táborából. A legélesebb szavakat azonban egy kívülálló használta, a Mercedes vezetőségébe tartozó Niki Lauda. Mondjuk úgy: az orosz pilóta nagy szerencséje, hogy Sebastian Vettel autózott előtte, és nem Lauda.

„Ha Vettel lennék, megölném őt. Szörnyű, nem vezethet mindenütt teljes ostobasággal” – mondta a Sky Sportsnak a háromszoros világbajnok, akit annak ellenére feldühített az eset, hogy nem valamelyik pilótájával történt. „Vettel mindent rendben csinált. Kvjat ütközött neki hátulról. Hülyébben és dühítőbben nem is csinálhatta volna.”



Laudánál még a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene is finomabban fogalmazott: „Kétszer is eltalálta őt. Egyszer még el lehet fogadni, de másodszor nem. Megbüntették, de akkor is elfogadhatatlan” – fogalmazott Arrivabene, aki ritkán rejti véka alá indulatait.

A Szocsiban történtek után ismét felmerült a spekuláció, mely szerint Kvjat helyzete megingott az alakulatnál – Max Verstappen jövőre a Red Bullnál versenyezhet, ha az istálló nem akarja azt kockáztatni, hogy a tehetségre egy másik élcsapat lecsapjon, a holland fiatalnak pedig Kvjat elmozdításával teremthetnek helyet. Ami biztos, saját istállója sem dicsérte meg az oroszt: „Mondjuk úgy, Kvjat túlságosan motivált volt. Az még elfogadható lenne, hogy hazai közönség előtt túl későn fékez és eltalál egy másik autót, de a második balesetére ez már nem mondható el” – mondta Helmut Marko tanácsadó, aki kiemelte, a hét folyamán el fognak beszélgetni a pilótával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: