DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: 17 futamot tehetek pokollá Nicónak

Az F1-es címvédő olyan autót akar, amellyel egyenlő feltételek mellett harcolhat, de szerinte lesznek még problémáik - azt viszont nem hiszi, hogy ez a szerencsétől függ.

Lewis Hamilton balszerencséje nem múlik egyelőre, hiszen Kína után Oroszországban is technikai problémája akadt a Mercedesszel - méghozzá ugyanaz, amit a két héttel ezelőtti futam után elvileg megoldottak. A címvédő így is odaért a második helyre, de hátránya tovább nőtt csapattársával szemben, ezért érthetően nem volt túl elégedett.

"Az én gondom most nem az, hogy Nicót megverjem, hanem az, hogy olyan autót kapjak a srácoktól, amellyel egyenlő feltételekkel harcolhatok" - fogalmazott elég keményen a címvédő. "Hogy azt gondolom-e, hogy ez nem fog ismét megtörténni? Nem. Problémák lesznek előttünk" - tette hozzá meglehetősen borúlátóan Hamilton.

HamiltonSzocsi



A brit pilóta azt viszont elmondta, hogy ez nem feltétlenül szerencse vagy balszerencse kérdése. "Nem hinném, hogy bármikor is nagyon hittem volna a szerencsében. Mindennek megvan az oka, de hogy ennek mi, azt most nem tudom. Nem reménykedem abban, hogy jobbra fordul a helyzet, egyszerűen csak teszem a dolgom olyan jól, ahogyan csak tudom" - jelentette ki.

"Nico nagyon jó helyzetben van, hiszen tudja, hogy ha lesz két rossz futama, még mindig harcban lesz, ez pedig nagy önbizalmat ad neki" - mondta azzal kapcsolatban, hogy már 43 pont csapattársa előnye vele szemben. "De van még hátra 17 versenyhétvége és 17 futamot tehetek pokollá számára" - tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: