DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Már megint a motorommal volt baj

Miután gyorsan felzárkózott a második helyre, Lewis Hamilton még a győzelmet is elérhetőnek tartotta, és elmondása szerint egy újabb technikai hiba akadályozta meg abban, hogy támadja csapattársát.

A brit jól jött ki a 2-es kanyarban Danyiil Kvjat által kiváltott lökdösődésből, hiszen a baleset helyszínét már az ötödik pozícióban állva hagyta el, majd a biztonsági autó után azonnal megelőzte Felipe Massát, nem sokkal később pedig Kimi Raikkönent és Valtteri Bottast is.

„Nem volt valami egyszerű az első kanyar számomra, de eddig idén minden versenyem ugyanolyan volt. A Kimi elleni előzésemnél nem hiszem, hogy számított rá, hogy ott megérkezek, Valtteri ellen viszont egész egyszerűen ment, hiszen annak ellenére sem védekezett, hogy elég messziről érkeztem meg mellé” - mondta a brit, egy kis mosolyt is megengedve magának.

ChYEQ7NW4AAJMYf



Miután átvette a második helyet, a verseny közepén egy ideig Hamilton nagy léptekben közeledett az élen álló Nico Rosbergre, olykor egy másodpercet is faragva hátrányából, de a kettőjük közti különbséget sohasem tudtam hét másodperc alá csökkenteni, hamarosan pedig egy az erőforrásban tapasztalt vízszivárgás miatt lassításra is kérte őt a csapat.

„Nem volt bennem kétely azt illetően, hogy megnyerhetem a versenyt, a tempóm megvolt hozzá, de aztán ismét probléma adódott a motorral, és vissza kellett vennem.”

Rosberg így továbbra is megőrizhette száz százalékos idei formáját, zsinórban pedig már hetedszer nyert, amivel az F1 történetének egyik leghosszabb sikersorozatát állította fel.

„Lewis szép munkát végzett, hogy ilyen gyorsan felkapaszkodott a második helyre a tizedikről. Végig képben voltam azzal, hogy mit is csinál éppen, és igyekeztem a közöttünk lévő különbséget a lehető legnagyobbra hagyni” - igyekezett érzékeltetni a német, hogy azért így sem volt számára sétakocsikázás az Orosz Nagydíj.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: