DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Még csak három és fél verseny ment le

A Ferrari pilótája, Sebastian Vettel beszélt a csapat céljáról az oroszországi hétvégével kapcsolatban, persze a maranellóiak továbbra is hisznek abban, hogy 2016-ban le tudják győzni a Mercedest.

Vettel egy második legjobb időt futott az Orosz Nagydíj időmérő edzésén, de csak a hetedik pozícióból vághat neki a vasárnapi futamnak, mivel öt helyes rajtbüntetést kapott váltócsere miatt. A négyszeres világbajnok hisz abban, hogy képes lesz legalább a dobogóig felkapaszkodni, emellett kemény munkával előbb-utóbb a Mercedes legyőzését is reális célnak tartja.

A német kitért az első futamon elszalasztott nagy esélyükre, amely meghozhatta volna számukra a 2016-os év első győzelmét: „Még csak három és fél verseny ment le. Eddig nyugodtak vagyunk, annak ellenére, hogy nem minden a tervünk szerint alakul. Meg kellett volna nyernünk az első versenyt, ha a dolgok egy kicsit másképp alakulnak.”

 Dppi_vettel_04.30.



Vettel optimistábban folytatta nyilatkozatát: „Összességében nem olyan rossz a helyzet. Jó tempót mutattunk a vasárnapokon, és akkor osztanak pontokat. Keményen dolgozunk, de ez nem könnyű. A Mercedes nagyon jól csinál valamit. Ez már nem az óvoda, ez a felnőttek színtere, ennek következtében a feladat elég kemény.”

A négyszeres világbajnok biztosra veszi, hogy a Ferrarival ismét felérhet a csúcsra: „A legjobbak akarunk lenni, tehát a legjobbat kell próbára tennünk, és biztos vagyok benne, hogy a dolgok változhatnak.”

Vettel a hátrasorolása miatt nem számít könnyű futamra Oroszországban: „Amikor az ember másodikként végez, akkor annak megfelelő a tempója, de előfordul, hogy egy büntetés miatt hátrébbról kell rajtolnia. Gyorsabbak vagyunk, mint a többi autó, így jó esélyünk van behozni a lemaradást, de ez sosem könnyű. Meglátjuk, mi fog történni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: