DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: McLaren? Kemény dió lesz!

A Toro Rosso F1-es ifjonca nem zárt problémamentes napot pénteken Szocsiban, de úgy véli, nagy csatában lehet majd a wokingi istálló autóival az időmérő utolsó szakaszába kerülésért.

Nem Max Verstappen kívánságai szerint alakult az első két oroszországi szabadedzés pénteken, hiszen túlkormányzottsággal küszködött, ráadásul mindkét alkalommal gyengébb időt teljesített csapattársánál. Amíg Carlos Sainz egy 10. és egy 11. pozíciót gyűjtött az első nap során, a holland pilóta délelőtt a 12., délután pedig a 15. helyen zárt.



Mindezek ellenére a 18 éves versenyző azt reméli, hogy a gyenge kezdést erősebb folytatás követi majd, és az időmérő edzésen már a Q3-ba jutásért harcolhatnak majd - többek között a McLarennel. „Úgy vélem, a Mercedes-motoros autók itt helyzeti előnyben vannak, így ők előrébb lesznek majd” - idézte Verstappent az F1i.com.

„Ami a McLarent illeti, még nem tudom, hogyan teljesíthetnek, de egyre versenyképesebbnek tűnnek, így nagyon szoros küzdelem vár ránk. Jelen pillanatban úgy érzem, hogy a Q3-ba kerülésért fogunk csatázni velük, de olyan, mintha mi egy kicsit híján lennénk a tempónak ezen a pályán” - mondta a holland, azok után, hogy a McLaren kétszeres bajnoka, Fernando Alonso is Q3-as szereplésben bízik az időmérő előtt.

Verstappen szerint a pénteki szenvedés előrevetíti, hogy nem lesz könnyű versenyük Szocsiban. „Ebben a pillanatban nagyon nehéznek tűnik, ezért sokat kell még dolgoznunk a beállításokon. Ha ezen a téren sikerül fejlődnünk, akkor akár 4-5 tizedet is előreléphetünk majd. Mindazonáltal nagyon sok munka vár még ránk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: