DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Rosberg: Még ilyen helyzetben sem könnyű a dolgom

Közvetlen ellenfelei nélkül a német pilóta egyszerű verseny elé néz a vasárnapi Orosz Nagydíjon, de úgy véli, hogy egy F1-es verseny sosem könnyű - még ilyen helyzetben sem.

Azt már az időmérő edzés kezdete előtt tudni lehetett, hogy Sebastian Vettelre öt rajthelyes büntetés vár, de Nico Rosberg még inkább nyerő helyzetbe került, amikor a csapattársa, Lewis Hamilton nem vett részt a Q3-ban, ezért legfeljebb csak a 10. pozícióból indulhat majd.

„Hogy őszinte legyek, magabiztos voltam azt illetően, hogy elegendő lesz az előző köröm” - nyilatkozta Rosberg azt követően, hogy utolsó gyors körét nem fejezte be elfékezés miatt. „A Q2-ben a Ferrari messze volt tőlünk, és tudtam, hogy a Ferrari nem vesz részt a Q3-ban, ezért bíztam benne, hogy elég lesz. Persze sose lehet tudni, de amikor Sebastian átment a célvonalon, nagyon örültem neki, hogy sikerült az élen maradnom.”



„Az a helyzet, hogy nagyszerűen érzem magam az autóban, minden remekül összeállt, a Q2-től kezdve egészen remek volt az autó. Mivel a többiek pechesek voltak, kicsit könnyebb dolgom lesz, de hozzá kell tenni, egy F1-es verseny sohasem könnyű, főleg elnézve Sebastian, Kimi és Valtteri rajthelyét. Holnap a lehető legjobb munkát kell végeznem” - tette hozzá a német.

Nico Rosberg már a bokszból figyelhette Sebastian Vettel gyorskörét, a ferraris viszont csak hét tizedre tudta megközelíteni a Mercedes németjét. „Örültem volna, hogy ha közelebb kerülünk a Mercedeshez, de már a Q2-ben láttuk, hogy Nico mennyire erős. Nagyszerű munkát végzett, mi pedig kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkből. Előnyünk származott abból, hogy Lewis nem indulhatott el a Q3-ban, így pedig holnap a tisztábbik oldalról indulhatok majd. Szerintem onnan is érdekes futam vár ránk, s bár volt némi időkiesésünk a pénteki probléma miatt, ma sikerült behozni.”

A Ferrari eddig minden hétvégén küzdött valamilyen problémával, de Vettelt nem aggasztja az SF16-H megbízhatósága. „Nem örülök neki, hiszen ezzel nem lesz könnyebb a dolgom, de egyáltalán nem frusztrál, mert része az autóversenyzésnek. Nem így terveztük, természetesen a csapat sem direkt csinálta így, de keményen dolgozunk, hogy befogjuk a Mercedeseket. Idén még nem volt tiszta versenyünk, de talán majd holnap. Nagyon hosszú futam lesz, itt Oroszországban pedig bármi megtörténhet. Még csak április van, holnap már május lesz, így nagyon sok van még hátra.”

Valtteri Bottas az egy-egy Mercedes és Ferrari kiesésével második helyről kezdheti az Orosz Nagydíjat, ahol 2014-ben harmadikként zárt, tavaly pedig az utolsó körben esett el a dobogótól. „Elégedett vagyok a hétvégénkkel, és nagyon örülök, hogy kihoztuk a mai edzésből, amit lehetett. Eddig nem nagyon jöttek össze a vasárnapok, de biztos vagyok benne, hogy holnap remek eredményt érhetünk el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: