DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Soha nem adom fel!

Elképesztő balszerencse sújtotta ismét a címvédő Lewis Hamiltont: az F1-es Orosz Nagydíj kvalifikációján ugyanaz a hiba lépett fel autójában, mint két hete. A brit azonban nem tette le a vb-címről.

Hiába szerezte meg ismét a pole-pozíciót Nico Rosberg, a Mercedes öröme nem lehet felhőtlen, hiszen zsinórban a második kvalifikáción ütközik műszaki problémákba az istálló másik versenyzője, Lewis Hamilton. A brit autójában a második szakasz végén hibásodott meg az MGU-H – ugyanúgy, ahogy történt az két héttel ezelőtt Kínában is. Ez azt jelenti, hogy a háromszoros világbajnok a 10. helyről vághat neki a vasárnapi futamnak Szocsiban, ám elképzelhető még további hátrasorolás, amennyiben ki kell cserélniük a motor valamely elemét a Mercedesben.

Hamilton_Szocsi_Mercedes



Arra a kérdésre, hogy melyik erőforrás volt a gépében az időmérő edzésen és az egész oroszországi hétvége folyamán, így válaszolt: „A második motorom volt az autóban, amit az előző verseny óta használunk. Ráadásul ugyanaz a hiba ütötte fel a fejét, mint legutóbb” – tette hozzá Hamilton, akinek szavait a Motorsport.com idézi. „Amikor a Q2 végén újra pályára gurultam, ugyanúgy elment az erő, mint Kínában.”

A címvédő legutóbb a mezőny végéről egészen a hetedik helyig tudott felzárkózni Sanghajban, ám sorozatos balszerencséi miatt már most 36 egység a hátránya a világbajnokságot vezető csapattársával szemben. Rosberg most újabb komoly esélyt kapott, hogy holnap tovább növelje az előnyét, ám Hamilton nem adja fel a világbajnoki harcot:

„Egyszerűen csak megpróbálok felzárkózni, akárhonnan is indulok holnap” – jelentette ki a Mercedes versenyzője. „Nem tudok semmit sem tenni a problémák ellen. De soha nem adom fel!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: