DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Button: Tudom, mindig ugyanazt mondjuk, de...

Bár most már tényleg csak egy hajszál választotta el őket, de a McLaren-Hondának továbbra sem sikerült eljutnia az időmérő Q3-as szakaszáig. A brit azonban számos nyomát látja a fokozatos fejlődésnek.

Egy perccel a kvalifikáció középső szakaszának leintése előtt még Jenson Button állt a 10. továbbjutó helyen az Orosz Nagydíj időmérőjén, ám a hajrában végül Carlos Sainz és Danyiil Kvjat is beférkőztek elé, így ezúttal már csak 95 ezreden múlt az a továbbjutás, amit a McLaren-Honda elérendő célként tűzött ki magának a szezon elejére. A Fernando Alonsót további egy tizeddel és két helyezéssel legyőző brit szerint azonban a problémás beállításokat és az autónak nem különösebben fekvő pályát figyelembe véve tulajdonképpen ez is remek eredmény volt tőlük.

Dppi_00116004_197



„Megint nagyon közel voltunk, egyetlen tizeddel maradtunk le, de hát ez a helyzet. Megtettük, amit lehetett. Az időmérőn túl nagy alulkormányzottsággal küszködtünk, mivel a csökkenő hőmérséklet komolyan árt nekünk. És nagyon szűk határmezsgyén kellett mozognunk, hiszen ha csak egy kicsivel is többet állítunk az első szárnyon, az autó balansza azonnal átvált túlkormányzottságba” - részletezte Button. „Talán túlságosan is óvatosak voltunk most, de szerintem mégis ez volt a helyes döntés, figyelembe véve az előző két időmérőnk alakulását.”

„A nyolcadik helytől is csak két tized választott el, amit fájdalmas látni, de mégis biztató, hogy határozottan előrelépéseket teszünk. Ez a pálya nem is igazán kellene, hogy feküdjön az autónknak, de remélhetőleg holnap azért tűrhető versenyünk lesz.”

Button pedig tartja magát ahhoz, hogy a McLaren-Honda továbbra is folyamatosan araszol felfelé az erősorrendben, még akkor is, ha olykor nagyítóval lehet csak megfigyelni az apró lépéseiket.

„Tavaly a 13. helyen végeztünk az időmérőn, de akkor csak 20 autó volt a mezőnyben. Most 22 közül lettünk 12.-ek, ami már nem egészen ugyanaz. Emellett pedig az időeredmények tekintetében is jóval közelebb vagyunk az élhez. Tudom, hogy minden versenyen ugyanezt mondjuk, de látható a fejlődés, még ha közel sem akkora, mint azt szeretnénk. A csapat remek munkát végez, minden futamra új alkatrészeket kapunk, az istállón belül tehát kellemes érzések terjengnek” - indokolta meg a McLarenbe vetett töretlen bizalmát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: