DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Nem érdemeltünk többet ennél

A spanyol pilóta bármennyire küszködött, nem tudott előrébb végezni a 14. helynél, amiért csalódottan zárta az időmérő edzést Szocsiban - de bízik abban, hogy mások „segítségével" még pontszerző lehet.

Általános várakozás volt a McLaren háza táján, hogy Szocsiban végre sikerülhet az, ami már egy ideje nem: saját erőből bejutni a Q3-ba. Jenson Buttonnak egészen 2014 vége óta nem sikerült ez a „bravúr”, de csak a 13. helyen zárta a kvalifikációt, míg Fernando Alonso tőle egy tizeddel lemaradva a 14. pozícióban végzett.



„Úgy vélem, sokkal versenyképesebbek voltunk ezen a hétvégén” - idézte Alonsót az F1i.com. „Sajnos az edzés nagyon szoros volt, így akár két tized is dönthet a Q3 és a 14. hely között - sajnos mi utóbbiak voltunk. Szerencsétlennek bizonyultunk, de nem érdemeltünk többet, mert nem voltunk elég gyorsak. De bízunk benne, hogy sikerül előrelépnünk a pontszerzők közé.”

„Jensonnal együtt remek csatát fogunk vívni a többiekkel - versenyről versenyre javulunk, úgy vélem, a pontszerzés reális célkitűzés lehet. Persze a stratégia döntő tényező lesz, ahogyan mások segítségére is szükségünk lesz. Kínában versenyképesek voltunk, de 22 autó ért célba, így kénytelenek leszünk erre hagyatkozni.”

„Úgy vélem, itt is előreléphetünk majd, de a pontszerzés mindig necces, hiszen körülöttünk is versenyképes csapatok vannak. Nem a bajnokság a célunk, hanem hogy folyamatosan fejlődjünk, és minél hamarabb egyenrangú ellenféllé váljunk az élcsapatok számára” - tette hozzá a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: