DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Haas minden futamon pontot szerezhet

Miután az első két futamon mesébe illő eredménnyel zártak, a Haas Kínában megtudta, hogy milyen is az F1 igazán - ennek ellenére a csapatfőnök úgy véli, ha minden a terv szerint halad, minden pályán odaérhetnek a pontszerzők közé.

„Ilyen nincs” - mondták a legtöbben a szezon első két futama, az Ausztrál és a Bahreini Nagydíj után, hiszen Romain Grosjean az újonc Haas autójával előbb a hatodik, majd az ötödik helyen zárt. A szezon harmadik hétvégéje azonban már nem alakult ilyen fényesen a kannapolisiak számára, hiszen „csak” egy 14. és 19. helyet gyűjtöttek be Kínában.

Noha a kínai szabadedzéseken a Haas messze volt az élmezőnytől, a top 10-től csak nyolc tized választotta el őket, ami alapján a csapatfőnök Günther Steiner úgy véli, Szocsiban remek esélyük lesz majd a pontszerzésre. „Az első két hétvége úgy alakult, mint egy tündérmese - az igazat megvallva, túlteljesítettünk” - nyilatkozta az olasz a Forma-1 hivatalos weboldalának.



„Kína nem nagyon illett hozzánk, egyértelműen visszaestünk, de úgy vélem, hogy itt vissza tudunk vágni. Tudjuk, hogy az ötödik vagy hatodik hely nem mindig elérhető, de úgy vélem, ha egy versenyen minden a terv szerint alakul, akkor mindig pontokkal távozhatunk” - nyilatkozta Steiner.

A hosszú távú terveket illetően a csapatfőnök elmondta, hogy bár nagyon nehéz lesz a konstruktőri ötödik hely megtartása, ez nem jelenti azt, hogy meg sem fogják próbálni. „Valahová a mezőny közepére várom magunkat - pontokat szerezhetünk, ha nem fejezi be mindenki a versenyt. Képesek vagyunk-e arra, hogy folyamatosan ötödik és hatodik helyeket szerezzünk? Nem igazán, és ezt tudjuk is.”

 

„Azt akarjuk, hogy remek teljesítményt mutassunk, és kivívjuk mások tiszteletét. A konstruktőri ötödik helyet valószínűleg nem tudjuk megtartani - még akkor sem, ha fantasztikusan néz ki. Még el is szédülök a látványától! De minden erőnkkel azon leszünk, hogy megvédjük ezt a pozíciót” - tette hozzá Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: