DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kirúghatja Palmert a Renault?

A Szocsiban terjengő pletykák szerint elképzelhető, hogy a Renault F1-es csapata rövidesen megválik a Kínai Nagydíjat tökutolsóként záró Jolyon Palmertől – egy ifjú tehetség ülhet a helyére.

Nem alakul valami fényesen a tavalyelőtti GP2-es bajnok Jolyon Palmer F1-es karrierje, hiszen bár hozzá hasonlóan csapattársa sem szerzett pontot, az istállóhoz utolsó pillanatban megérkező Kevin Magnussen legalább értékelhető teljesítményekkel rukkolt elő eddig, míg Palmer a legutóbbi futamot szégyenszemre az utolsó helyen zárta, még Rio Haryanto is megelőzte őt.

A sajtóban pedig már most arról lehet olvasni, hogy a brit számára idő előtt véget érhet az F1-es kaland, Mathias Brunner német tudósító például ezt írta Szocsiból: „Egyesek már most arra utalnak, hogy ez Palmer utolsó esélye.”

A Speed Week azt is tudni véli, hogy kit néztek ki a helyére: a francia tesztpilótát, Esteban Ocont, akit Frederic Vasseur csapatfőnök igen nagyra tart – s nem mellesleg tavaly az ő istállójával nyerte meg a GP3-at egy elképesztő menetelést bemutatva: júliustól decemberig zsinórban tizenegyszer állhatott dobogóra, míg egy évvel korábban, a szintén bajnoki címmel záruló F3-as Európa-bajnokságon is volt egy hasonló szériája, ott tizenkét egymás utáni versenyből csak egyszer nem az első két hely valamelyikén zárt.

palmer_ocon



Persze ez még csak találgatás, mindenesetre felmerül a kérdés, hogy mit szólna ehhez a Mercedes, akik terv szerint idén a DTM-ben szerepeltetnék a franciát az F1-be előlépő Pascal Wehrlein helyén. Nos, nehéz elképzelni, hogy a csillagosok nemet mondanának erre a lehetőségre, hiszen így Wehrlein mellett másik juniorversenyzőjük is a királykategóriában szerepelhetne az idén.

Palmer egyébként maga is tisztában van vele, hogy teljesítménye hagy kívánnivalót maga után, s csak az Ausztrál Nagydíjra emlékszik vissza szívesen, melyet a 11. helyen zárt: „El kell ismernem, hogy egyelőre még a tanulás fázisában vagyok. A célom az, hogy ismét elérjem a melbourne-i szintemet, amellyel elégedett voltam” – nyilatkozta nemrég a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: