DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Lauda: Rosberg nem gondol a szerződésére

Az F1-es pontversenyt vezető német pilóta szerződése év végén lejár, de a Mercedes elnöke szerint jelenlegi teljesítménye mellett versenyzőjének nem kell ezzel foglalkoznia.

Nico Rosberg zseniális formában kezdte a 2016-os szezont, hiszen háromból három futamgyőzelmet aratott, amire még nem volt példa karrierje során. Ennek ellenére időről időre szóba kerül, hogy mi lesz a sorsa a jövőben, hiszen aktuális szerződése az idei év végével lejár. Lesz-e hosszabbítás? És ha igen, mikor? Ezek a leggyakrabban feltett kérdések a némettel kapcsolatban manapság.



Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem bíró elnöke a berlini Laureus-gála apropóján nyilatkozott a Bildnek, ahol kitért a Rosberg szerződése körüli szóbeszédre is. „Nico jelenleg nem gondol új szerződésre. Annyira erős, hogy amíg a média jól elvan a témával, az ő számára nem jelent semmit.” Rosberg megerősítette a háromszoros világbajnok szavait. „Ez most nincs az asztalomon, de sok évig szeretnék még itt versenyezni.”

Némelyek úgy hiszik, hogy a Mercedes minél hamarabb szeretne egy új kontraktust nyújtani Rosberg orra alá, de a korábbi F1-es versenyző Marc Surer nem biztos benne, hogy ez mostanában fog bekövetkezni. „Alku szempontjából a Mercedes van a legjobb helyzetben, mert a jelenleginél minden más opció rosszabb Nico számára. Egy pilóta, akinek nincs szerződése a következő évre, egyre éhesebbé válik” - mondta a svájci expilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: